4 dagar, 20 timmar

Hej!

Varning för att detta inlägg blir 99% träningssnack!

Den egenplanerade mängdveckan flyter på enligt plan, tyvärr missade jag det planerade styrkepasset i tisdags, får se om jag rymmer det under de resterande två dagarna (vilar söndag).

Vad har jag gjort hittills då?

Måndag FM: 3 h skate på banan, 850 höjdmeter. 10 fartlekar/impulser.

Måndag EM: 2 h stak på banan, 35 km, 630 höjdmeter.

Tisdag FM: 3 h skidgång/löpning på Frösön. 12 gånger uppför slalombacken. 1300 höjdmeter, 21 km.

Skidgång i de båda slalombackarna, Gustavsberg och Ladängen + stigarna som går kors och tvärs på södra delen av berget.
Skidgång i de båda slalombackarna, Gustavsberg och Ladängen + stigarna som går kors och tvärs på södra delen av berget.
Ett råddjur, en vanlig syn när man tränar på rullskidbanan eller Frösön.
Ett rådjur, en vanlig syn när man tränar på rullskidbanan eller Frösön.
Gustavsbergsbacken
Gustavsbergsbacken

Tisdag EM: 2 h skate mot Ås och Birka. 260 höjdmeter, 32 km. Satans jäkla motvind första timmen, gud straffar mig direkt jag lämnar rullskidbanan.

Onsdag FM: I höstas kom jag på idén att jag skulle staka de höjdmeter som Sveriges högsta berg Kebnekaise består av, 2112 höjdmeter. Ett ”vanligt” pass på banan brukar i runda slängar ge 1000 höjdmeter under tre timmar. I måndags bestämde jag mig att onsdagen skulle bli dagen då det skulle ske. När jag klev upp på morgonen sken solen även om det såg lite blåsigt ut. Gick inomhusvägen ned till varmgaraget som vi har på bottenplan och slängde in reservstavar och rullskidor. På väg upp till stadion märke jag att termometern i bilen sjönk väldigt fort och väl uppe vid stadion visade den 6 grader samtidigt som det började regna. Där satt jag med linne och korta tights. Ringde Jenny som skulle åka rullskidor upp, hon tog med en jacka så det löste sig smidigt.

Snurrade på kring velodromen upp till Björnberget, sedan någon sväng bakom skidskyttevallen och cykelvägen upp. Ibland något extra varv på de 800 meterna runt Björnberget (20 höjdmeter). Efter typ 40 min hade jag 360 (?) höjdmeter och insåg att jag var tvungen att öka insatsen om det skulle gå att genomföra på rimlig tid. Fortsättningsvis snurrade jag bara velodromen upp till Björnberget (typ 60 höjdmeter). Första tre timmarna gick utan problem och det var ganska skoj faktiskt. Sedan blev jag ensam på banan och tankarna på lunch på Jämtländska Matsalen blev allt mer återkommande. Sista 100 höjdmeterna var jävligt dryga. Skumt det där, hade jag haft 2500 höjdmeter som mål hade jag säkert varit pigg vid 2300. Samma fenomen händer när man är ute och springer och blir skitnödig, har man 10 km hem så är det lugnt men ju närmare toalett man kommer ju värre blir det, i alla fall för mig. Måste vara psykiskt.

Nåväl, passet landade på 59.55 km, 2127 höjdmeter, 3 timmar och 50 minuter. Käkade två snickers (5 för 10 :- på Rusta) och drog i mig en Energygel.

After-stak.
After-stak.
Fin höjdkurva
Fin höjdkurva, 26 gånger upp till Björnberget?
Hastighet
Hastighet
Puls
Puls

Vill verkligen bli en bättre stakåkare, förra våren när DSA var här på läger stakade vi uppför Tornet, det klarade jag knappt då. Lång väg att gå men glad att jag blivit betydligt bättre i alla fall. Fortsätta nöta och utmana sig själv är det som gäller.

Onsdag EM: 1.10 h löp med Jenny. Båda sprang utan Oakley-glasögon, aldrig mer. Slutade med att båda vi fick stå och gräva efter skräp i ögonen (det blåste rätt mycket).

Torsdag FM: 3 h skate på banan. Blåsigt och kallt. Väggade efter en timme, drog i mig en snickers. Mådde riktigt kasst mellan timme ett och timme två. Drog en nödraket igen efter 120 minuter, denna gång i form av en koffeingel. Piggnade till och hade inga större problem resten av passet. Tack till alla som agerade sällskap, hade blivit sjukt drygt att klara det där passet själv. Blev 48 km och 980 höjdmeter.

Torsdag EM: 2 h klassiskt med den troligtvis mest genuina människan jag känner, den legendariske Oskar Kardin. Riktigt pigg hela passet, sjukt hur det kan bli ibland? Förklaringen ligger kanske i att jag vräkte i mig allt jag kom åt på Jämtländska Matsalen vid lunch och sedan drack 0.5 liter kaffe kl. 15.30. Passet blev 34 km och 790 höjdmeter.

Ja jag är sponsrad men helt ärligt, IsoGel och EnergyGel (vet inte riktigt skillnaden på dem) har räddat många pass de senaste två åren. De med koffein är de man ska köpa, visserligen bara 30 mg men är man väggad så ger det fin effekt i kombination med kolhydraterna.
Ja jag är sponsrad men helt ärligt, IsoGel och EnergyGel (vet inte riktigt skillnaden på dem) har räddat många pass de senaste två åren. De med koffein är de man ska köpa, visserligen bara 30 mg men är man väggad så ger det fin effekt i kombination med kolhydraterna.
Bra deals på XXL denna vecka
Bra deals på XXL denna vecka

High5 på XXl.se, bl.a. 2.2 kg sportdryck för 209 :- (köp citrus!) och High5 Zero (vätskeersättning), 20 tabletter för 45 :-. Bra skit!

Den här provade jag idag under eftermiddagspasset, sportdryck med koffein. Lär ju inte gå att vägga med denna?
Den här provade jag idag under eftermiddagspasset, sportdryck med koffein. Lär ju inte gå att vägga med denna?

20 timmar på 4 dagar alltså! Inga större problem, gäller bara att fortsätta käka och sova ordentligt. Imorgon blir det skateintervaller på Frösön tillsammans med universitetet, sedan två timmar på eftermiddagen och avslutningsvis fyra timmar crosspass på lördag. Heja heja.

Avslutningsvis! Jag och Simon Hallström funderar på att dra till Sognefjell i början av juli, någon som är intresserad att följa med?

Vi hörs!

2 reaktioner till “4 dagar, 20 timmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.