Fyra år av viktorbrannmark.com

Hej!

Idag är det fyra år sedan jag registrerade domänen viktorbrannmark.com på bloggplattformen WordPress.com.

Statistik:

Visningar: 424,792

Inlägg: 464 st

Besökare: 57,542

Antal kommentarer: 567 st

Mest populära dagen att besöka min blogg: Tisdagar (18%)

Mest populära timmen: 21:00 (10 %)

Min första blogg hette ”viktorbrannmark.blogg.se” och skapades under vintern när jag gick 3:e året på skidlinjen i Älvsbyn (23 januari 2011). I vilket syfte vet jag inte riktigt men på den tiden hade nästan alla, åtminstone tjejer, en egen blogg. Jag antar att jag ville göra min röst hört på internet helt enkelt. Den levde i nästan 18 månader innan jag således gick över till den överlägset mycket bättre plattformen WordPress. Här har jag bloggat i fyra år nu och den har säkerligen ändrat karaktär under den tiden, svårt för mig att märka själv då det nog är en gradvis förändring men jag rycker ofta till när jag går några år bakåt i arkiven och märker hur jag formulerade mig.

Numera bloggar jag för att jag under några stunder på dygnet, vissa dagar, tycker att det är väldigt roligt att skriva. Humöret för stunden spelar också en stor roll i hur meningar formuleras och olika träningspass framhävs. Dessutom hjälper den mig att leva på skidåkningen, sponsorer och utrustning syns även om jag försöker vara så ärlig som möjligt om det material jag använder. Det är väl bl.a. därför jag bara använder och syns med utrustning som jag själv tycker är bra (eller rent av bäst i många fall). Jag tycker även det är kul att provocera i lagom utsträckning vilket jag får utrymme för här på bloggen.

Den gamla bloggen (blogg.se) är numera stängd då jag numera inte står för alla de åsikter den då 19-årige Viktor gärna delade med sig av på bloggen. Censurgränsen var dessutom väldigt svajig och alkoholbilder, uthängning av lärare (!) och diverse korkade uttalanden publicerades då och då utan eftertanke.

Nu är jag ju 24 år fyllda och både bloggen och jag har mognat, på gott och ont! Tycker den första var betydligt roligare i sina bästa stunder men även oändligt mer omogen i de flesta inlägg. Dessutom har jag en klubb och sponsorer som gör att jag numera kan leva på min skidåkning.

Jag försöker vara personlig på bloggen även om en del åsikter och händelser självklart inte letar sig ut i blogginläggen (även om mycket kan hintas mellan raderna). Bloggen växer inte speciellt mycket nu för tiden, jag länkar den sällan på Facebook (det sköter mamma). Jag bloggar mest för min egen del och ni som hänger kvar och läser tackar jag för!

Utan att tänka efter allt för länge så rankar jag här mina tre favoritinlägg på bloggen:

Klassisk sprint Torsby, 1:a – Inte kvalat vidare från en prolog på två år, vinner finalen. Mycket känslor!

Aloha – Efter vårterminen i Alaska drog jag till Hawaii utan att berätta det för någon. Postade sedan detta blogginlägg som delades frenetiskt på Facebook.

Världscupdebut – Efter beskedet att jag äntligen får göra min första världscupstart. Ett av mina mest lästa inlägg (tack vare mamma och Niklas Henriksson bl.a.).

30 km på U.S. Nationals – Återigen ett inlägg från USA, tävlade första gången på höghöjd där jag bl.a. la klistergrunden själv (det gick ju som det gick..).

Eurotrip – Sommaren efter USA måste jag dragit på mig en lättare variant av ADHD. Detta inlägg sammanfattar en resa jag gjorde genom fyra (?) länder under två veckor.

Första bilden uppladdad på WordPress.com
Första bilden uppladdad på WordPress.com

Nu ni, nu har jag letar fram en gammal goding. Publicerar här mitt allra första blogginlägg från min första blogg, inlägget heter ”blogg bby” (…) och publicerades 2011-01-23 kl 15:36. Observera att bloggfenomenet lyste som starkast under denna tid och var- och varannan person ägde en allt som oftast ambitiös blogg. Jag ber även om ursäkt för alla svordomar som jag nu märker att jag använde:

Min första header, snygg och högupplöst!
Min första header, snygg och högupplöst!

Hej alla söta läsare och välkommen till min blogg (fan, bra start!). Nu har det skett, jag har anslutit mig till den breda massan och skaffat mig en blogg! Kanske inte precis den perfekta dagen för en ny blogg då jag är på allmänt dåligt humör idag då dagens skidtävling, Hemarännet, blev inställd pga. kyla (skitvinter..) + att  jag är på väg att bli förkyld (?), kände av halsen lite imorse, går för bra just nu för att jag ska chansa med träning så fick bli en ofrivillig vilodag, får straffträna ikapp det sen… (19-åriga jag var en riktig hårding, då som nu!)
Fan, hade verkligen velat köra hemarännet. Masstart, H 17-21, 8 km stakning ( 7.8 km iallafall, finns ju en backe längst bort har jag för mig..?), fan vad kul det hade varit!

Varför starta en blogg? hmm, tjaa, jag vet inte riktigt, känner att jag har behov av att skriva av mig, kanske kan jag glädja eller förarga någon med att delge mina tankar och hur jag tycker och tänker.  Känner även att jag har många runt omkring som egentligen inte vet någonting om en stor del av mitt liv, skidåkning, eller som en person sa här i veckan: Va ?! tränar ni på sommaren också?! (suck……. x 1000)
Tänker också att om det blir en bra blogg kring träning och skidåkning kan det ju vara bra för mina sponsorer att få läsa om det.

Vad ska bloggen handla om? Har inte riktigt bestämt mig för det eller kategoriserat bloggen ännu, har massor med ideér och tankar i huvudet om hur jag vill att mitt nya livsverk ska se ut, förhoppningsvis lyckas jag samla ihop allting på nåt sätt under bloggandets gång så att detta blir världens grymmaste blogg!
Funderar en hel del kring om detta ska en träningsblogg som bara handlar om skidåkning och livet på skidlinjen i byn, eller ska den handla om mitt vardagliga liv i övrigt (om jag nu har tid för något sånt) såsom vad jag ätit till middag, vilka läxor jag måste göra, dagens outfit (skidoutfit kanske? hmm, ska spinna vidare på den idén), vilken tid jag stigit upp, varför jag tycker den filmen är bra, varför jag hatar kassler? Äh, det får nog bli en blandning av alltihop!
Har inte heller bestämt vilken nivå jag ska hålla bloggen på, ska den vara politiskt korrekt utan grammatiska felstavning och svordomar eller dylikt? Hmm, ska nog hålla bloggen hemlig ett tag, får se var det här bär av först.

Kommer detta bli en bra blogg eller kommer den ansluta sig till den oändliga mängden outfit- och dagens middag samt romantiska/konstiga-låttexter-som-ingen-bryr-sig-om-att-läsa-förutom-ägaren-till-bloggen bloggar? Som jag skrev, världens grymmaste. Om jag lyckas pussla ihop allting..

…………..

Tur att man mognar med åren, va?

Ambitionen med min nuvarande hemsida/blogg är i alla fall att fortsätta skriva så länge jag håller på med längdskidåkningen! Nu ska jag gå på bio och se nya Djungelboken! Vi hörs!

2 reaktioner till “Fyra år av viktorbrannmark.com

  1. Åh vad roligt att läsa! Har både skrattat och gråtit. Inlägget från ”30 km på U.S. Nationals” kommer eller redan är, legendariskt. Kram mor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.