8:a på Offerdalsmilen, 33:41 min

Hej!

Igår så samåkte jag och Jenny till Offerdal tillsammans med Åsarna IK-åkarna Anton Karlsson, Emil Svensson samt Emils pappa. Offerdalsmilen stod på programmet denna kväll, 10 km asfaltsrace som startade i Kaxås och gick i mål i Änge.

Stort startfält med ett lugnt och kontrollerat tempo från start, speciellt med tanke på att vi mestadels sprang utför under de första 3 km. Tror vi snittade 3.17 min/km. Kring 4-5 km började det spricka upp och jag gick med ledarklungan som bestod av 5 man. Var något för optimistisk och fick släppa kring 6 km. Anton Karlsson kom fort ikapp mig och jag tog rygg på honom. Var dock ganska styv i benen och fick släppa någon kilometer senare. De sista hundra meterna kom jag dock ikapp honom igen men mot hans spurt hade jag ingenting att sätta emot. Vi verkar förresten vara ganska jämna i löpning, jag slog honom med 1 sekund under ett coopertest (3000 meter) i höstas, nu blev det samma marginal till hans fördel. 1-1 alltså!

Hur som helst så är jag nöjd med loppet. Kanske skulle släppt de snabbaste löparna lite tidigare, det blev ganska dyrt kilometerna efter jag fick ge mig. Efter målgång när jag tittade igenom klockan så såg jag att jag hade en väldigt hög snittpuls på 190 och en maxpuls på 203 (?). Pulsen har aldrig tidigare krånglat och litar absolut på medelpulsen, dock vette fan om jag verkligen slog min tidigare högst uppmätta puls (från 3-4 st tidigare maxtest) med 4 slag! Detta ska enligt klockan ha skett sekunderna efter målgång. Känns osannolikt så jag sätter ett frågetecken vid det värdet.

Jenny och Emils pappa åkte med bil och stannade längs vägen flera gånger där de hejade, fotade och filmade. Så här i efterhand då jag tagit del av materialet kan jag konstatera att jag hade följande: lägst stegfrekvens, mest ”hälisättning” och överlägset mest krängning med överkroppen i klungan jag sprang i.

Siffror från klockan:

Distans: 10.03 km

Tid: 33:41

Snitthastighet: 3.21 min/km

Snittpuls: 190 = 95.5% av max (om den nu är 199)

Höjdskillnad: Stigning 78, nedstigning 83 (-5 höjdmeter)

Jämfört med Norrbotten där jag sprungit de flesta löptävlingarna i mitt liv så var det relativt hög nivå på tävlingen igår, alla topp-10 under 35 minuter.

Resultat

Bilder:

Bansträckningen från Kaxås till Änge.
Bansträckningen från Kaxås till Änge. 95% asfalt, grus och gräs sista 500 meterna.
Efter ca. 3-4 km?
Efter ca. 3-4 km?
Ingenting speciellt med denna bild va? Ta en närmare titt.
Ingenting speciellt med denna bild va? Ta en närmare titt.
!!! Sjukaste baksida lår jag skådat !!!
!!! Sjukaste baksida lår jag skådat !!! Bra där Karlsson.
Här har jag släppt klungan och blivit injagad av Karlsson
Här har jag släppt klungan och blivit injagad av Karlsson

img_20160622_180446.jpgimg_20160622_180349.jpg

Höjdkurva
Höjdkurva
Minuter per kilometer (takt).
Minuter per kilometer (takt).
Pulskurvan. Pulsen gick ned när jag släppte klungan och blev tvungen att lugna mig lite. Karlsson kom ifatt fort och då gick jag med i rygg på honom.
Pulskurvan. Pulsen gick ned när jag släppte klungan just före 20 minuter-markeringen. Blev tvungen att lugna mig lite för att kunna ta mig i mål på hyfsad tid.

Övriga bilder:

Nä men om man skulle ta och skruva fast den där stänkskärmen ändå?
Nä men om man skulle ta och skruva fast den där stänkskärmen ändå?
Årets Vasalopp-10:a som testat Leki i fyra månader nu.
Årets Vasalopp-10:a som stakar omkring på Swix 3:or numera. Han har även testat Leki-stavar i fyra månader nu. Ingen brådska här inte.
Tentaplugg genom att lyssna på gamla föreläsningar. Skrev tentan imorse och tror fasiken att jag spikade den. Fruktansvärd skrivkramp hade jag konstant under de 90 minuterna jag satt i alla fall.
Tentaplugg genom att lyssna på gamla föreläsningar. Skrev tentan i morse och tror fasiken att jag spikade den. Fruktansvärd skrivkramp hade jag konstant under de 90 minuterna jag satt i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.