Åkt längdskidor i Piteå

Hej!

Lägret i Boden avslutades i söndags med ett intervallpass. Vi körde stakning uppför ”serpentinvägen” upp mot Rödbergsfortet, ett av fem (?) försvarsfort som Boden har. Jag och Petter Engdahl körde totalt 6 st svängar och de tog ca. 6.45 min styck (73 höjdmeter, 1.9 km), ett fint avslut på ett bra läger!

Söndag eftermiddag blev det ett gympass i Luleå tillsammans med syskonen Larsson innan jag och Jenny körde 60 minuter skate med 15 impulser. Ganska seg känsla men det är väl så det ska vara i slutet av en hård lägervecka!

Syskonskaran Larsson. Hockeyspelaren Marcus, juridikstudenten Pernilla och Jenny då.

Måndag blev en vilodag i mamma och pappas stuga ca. 2 mil utanför Älvsbyn.

Söndagskväll i Teugerträsk

2 kg insekter i fronten.

High5 Zero, bra vätskeersättning! Inget socker eller kalorier, istället fullpackad med magnesium och salt. En "bakis-tablett" deluxe typ.

Bra grejer.

Idag, tisdag, rullade jag och Jenny in mot Piteå. Här blir vi fram till på lördag och tanken är att använda den nya skidtunneln under ca. 2 timmar per dag, totalt 10 timmar skidåkning alltså. Idag var vi ett gäng på fyra personer: jag, Jenny, Karl Edenroth samt Adrian Bergström.

Hallen vi åker i nu är den första etappen i tunnelprojektet och är tänkt att användas för däcktestning. Den kommer inte användas för längdåkning när skidtunneln byggs. Sträckan som är åkbar nu mäter 450 meter fram och tillbaka och tar ca. 1.50 minuter. Höjdskillnaden ska vara noll även om min klocka som mäter barometertryck visade 43 meter stigning under de 120 minuter jag åkte, stämmer nog inte. -6 grader är det inne i tunneln, jag åkte utan värmeväxlare och det gick bra. I och för sig är jag väl en av få längdskidåkare i Sverige med friska luftrör och som inte använder astmamedicin heller.

Resterande del av tunneln är planerad att byggas med start till hösten och förhoppningsvis är den klar våren 2017. Då är det tänkt att den ska vara Sveriges längsta skidtunneln.img_20160705_192453.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.