10 timmar på snö + annat

Hej!

Spenderade tisdag till lördag i Piteå, jag och Jenny bodde på Golfen i Piteå och jag åt lunch på deras restaurang varje dag. Under vistelsen i Piteå åkte jag dagligen två timmar skate inne i tunneln. Det blev även hel del annan träning så klart, bl.a. ett finfint intervallpass på Lindbäcksstadions rullskidbana tillsammans med skidorienterarna Niklas Henriksson, Markus Lundholm och Ulrik Nordberg!

Klockans GPS fungerade inte i tunneln men varje varv (fram och tillbaka) ska tydligen ha mätt 450 meter och tog ca. 2 minuter att åka vilket ger 27 kilometer. Riktigt så fort blev det inte alla varv då jag åkte åtminstone 30% av tiden utan stavar. Skulle gissa att det blev ca. 23-24 kilometer/pass, totalt alltså ca. 120 kilometer. Fint!

Jag var aldrig helt själv inne i tunneln, Jenny åkte också varje dag och under några pass hade jag bl.a. sällskap av Karl Edenroth, Adrian Bergström, Niklas Henriksson, Markus Lundholm, Erik Axelsson och Martin Bergström. Blev ändå rätt mycket ensamtid då alla har sitt eget teknikfokus och detaljer att jobba på.

Älvsby skidlinje och USA

Under fredagskvällen blev vi bjudna till familjen Axelsson på middag, trevligt! Erik är hemma under sommaren, han studerar i Montana och han tävlar för deras lag i längdskidor. Han har redan hunnit spendera två år ”over there” och har lika många kvar.

Martin Bergström (f.d. Piteå Elit) chockade en del under förra våren då han meddelade att han lägger ned sin elitsatsning. Efter en säsong där han inte tävlat aktivt så kommer han att åka till Utah nu i augusti där han kommer studera och samtidigt tävla för deras lag. Även Jacob Engström (Kalix SK) ryktas åka dit efter jul för att spendera en termin i samma stad och lag.

Zacke Toresson (Sävast SK), är klar för Alaska Anchorage, den skola jag tävlade för under ett läsår (2012/2013). Riktigt kul! Rätt sjukt att det kommer finnas fyra killar från Älvsby Skidlinje av årgång 1992 – 1994 som kommer tävla mot (och med) varandra i den västra regionen (Rocky Mountain State Intercollegiate Ski Association).

Sista timmen på sista passet i lördags var segt!
Sista timmen på sista passet i lördags var seg!
Erik är taggad på en timme löpning innan vi ska in i tunneln och tugga varv!
Erik är taggad på en timme löpning innan vi ska in i tunneln och tugga varv!
Grillbuffé på Golfen i fredags, gäller att lasta så man inte blir deff för tidigt!
Grillbuffé på Golfen i fredags, gäller att lasta så man inte blir deff för tidigt!
Styrka med Karl i... Onsdags? Denna övning ska Martin Bergström ha lärt ut till herr Edenroth.
Styrka med Karl i… Onsdags? Denna övning ska Martin Bergström ha lärt ut till herr Edenroth.
Viktigt med...
Viktigt med…
... Insats!!!
… Insats!!!

Spenderade sedan ett dygn i mammas och pappas stuga utanför Älvsbyn där jag hann med två pass på MTB. Oskar Kardin har tagit ut mig i deras stafettlag i tävlingen ”Cypakutsi Skålan” där jag ska cykla första sträckan, alltså gäller det att försöka hitta tillbaka till cykelformen från Mallorca i våras. Stafetten går av stapeln nu på lördag utanför Åsarna (?) och består av fem sträckor uppdelat på fem deltagare. Jag ska alltså cykla MTB första sträckan (7 km), sedan väntar två sträckor kajak (2000 meter), sedan löpning 3000 meter och till sist en sträcka med simning (200 meter), därav namnet (CYkla PAddla KUTa Simma).

Blev två pass längs stigar och grusvägar, 2 h (35 km) samt 3 h (61 km). Kul med lite alternativ träning utöver löpning och rullskidor!

En ganska kul fyrhjulingsstig på ca. 5 km
En ganska kul fyrhjulingsväg på ca. 5 km

img_20160710_181506.jpg

Fint!
Fint!
img_20160710_155317.jpg
Utsikt mot Korsträsk från Kvarnberget

img_20160710_160640.jpg

Nu är vi hemma i Östersund igen och jag blir här nere i tre veckor. Första veckan i augusti ska jag med klubben till Björkliden där det väntas bli rekord i antal träningstimmar under en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.