2016-07-14

Hej

  • Som sig bör i juli månad så är mina benhinnor rätt brända. I tisdags hade jag ett skidgångspass inplanerat, valde att lägga det till rullskidbandet på NVC så jag skulle kunna spara benen och slippa springa utför. Körde 4 x 15 min, 15% lutning och 9 km/h, lagom tröskeltempo för dagen! Blev ett finfint pass. Lite krångel att komma in då hela NVC är på semester men Mattias ”Mattis” Persson offrade en semestertimme och låste upp åt mig, tack för det!

 

  • På eftermiddagen skulle jag ut och staka två timmar. Regnade hyfsat jävla mycket. Det vara inte bara motvind upp mot rullskidbanan, det var också motströms! Helt sjukt hur mycket det vräkte ned. Var inte rätt klädd och höll på att frysa ihjäl och jag är inte stolt över detta men… Jag avbröt passet! Lol. På väg hem kraschade jag också, spolades rätt mycket skit ut på cykelbanan som vattnet dolde. Pajade jackan i fallet. Bra eftermiddag. Timmen som försvann lär ju tränas ikapp i dagarna också.
  • Idag, onsdag, har jag kört ett tufft stakpass på banan, 6 x 5.30 minuter (2 km, 53 höjdmeter/st) + 1 x 30 min (10.3 km, 252 höjdmeter). Dryga timmen intervalltid igen alltså. Kände mig stark även om det var lite segt sista 10 min under halvtimmes-intervallen.
After intervals i fåtöljen.
  • Denna soliga eftermiddag skejtade jag runt på banan i ett riktigt ”sossetempo” (60% av maxpuls). Mötte efter drygt en timme den genom-genuine Oskar Kardin. Alltid ett sant nöje att utbyta spörsmål sinsemellan. Den sista uppmaning jag fick av honom innan vi skiljdes var detta (obs! Ordagrant citat): ”Ey, ladda hem Pokémon Go”. Får väl ta och göra det då!
  • De har lagt lite ny asfalt uppe vid ÖSK, grusvägen uppför ”slalombacken” och som gick rakt över ”3:an” är numera asfalterad. Den mäter enligt min klocka 440 meter och 21 höjdmeter. Nu kan man åka den längsta stigningen från snölagret och slippa behöva åka ut på hela den flacka, längre slingan som mäter ca. 3 km (?). Hur som helst, använde den nya backen under förmiddagens 5.30 min intervaller, riktigt fin och kompletterar Sveriges bästa rullskidbana!
Den grönmarkerade linjen är den nyasfalterade sträckan.
Den grönmarkerade linjen är den nyasfalterade sträckan.
Toppen, nordöstlig riktning.
Toppen, nordöstlig riktning.
Toppen, sydvästlig riktning.
Toppen, sydvästlig riktning.
Jennys snap till min mamma. Blir väl kul med Norge nästa helg! Förutom att jag hatar i3, stickiga koftor och sylt på smörgåsar.
Jennys snap till min mamma. Blir väl kul med Norge nästa helg! Förutom att jag hatar i3, stickiga koftor och sylt på smörgåsar.

Bara tre dagar träning kvar av denna period då som ”riskerar” att bli den tuffaste jag någonsin gjort! Eller ja, en snabb titt i dagboken visar att den redan blivit det. Hoppsan! Kroppen verkar i alla fall inte känna samma sak.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.