Cypakutsi 2016

Hej!

Cypakutsi 2016

Blev värvad till Oskar Kardins lag inför årets Cypakutsi. Tävlingen är en stafett som går av stapeln i Skålan, ca. 20 km utanför Åsarna (10 mil från Östersund). Jag körde första sträckan som skulle avverkas med cykel. 3 km asfalt, 2.5 km grusväg, 500 meter stig, 1 km grusväg (typ). Svarade på de flesta attacker från snubbarna med cykelcross under de första 5 km, rätt tungt med mountainbike mot de cyklarna. Sista kilometerna var jag rätt bränd och svarade inte på sista attacken. Växlade i alla fall som fyra, 14.7 sek från första gubbe. Jag växlade till Oskar Kardin och Jimmy Emilsson som skulle köra 1 kilometer kanot. De växlade i sin tur vidare till Simon Persson som löpte 3 kilometer. Därefter hoppade Jacob Sundin i vattnet och simmade de sista 200 meterna in i mål. Vi slutade 3:a efter ett starkt Åsarna-lag!

Nästa år ska vi investera i en cykelcross, en tävlingskanot och terrängskor till Simon (han ramlade tyvärr rätt ordentligt). Sjukt kul arrangemang och en riktig folkfest! Genuin stämning som jag endast tror man kan finna djupt inne i de jämtländska skogarna.

Resultatlista. Tror det var hela 47 lag som kom till start!Resultatlista, 10 första lagen. Tror det var hela 47 lag som kom till start!

In mot växlingIn mot växling

Fick låna Simon Persson 27.5" Bianchi, en fin carbonhoj!Fick låna Simons Persson 27.5″ Bianchi, en fin carbonhoj!

Fin blev man.Fin blev man.

På kvällen blev det grillning hemma hos Frida Hallquists familj. Vi var nog ett gäng på närmare 30 personer på deras altan. Riktigt trevligt. Jag och Jenny körde hem till Östersund rätt sent på kvällen när de andra skulle in till dansen i Skålan. Med oss i bilen hade vi Jesper Modin som även han börjar bli gammal och ville hem.

En bra träningsperiod:

Den här veckan blev lyckad ur ett träningsmässigt perspektiv. Två intervallpass på 60 minuter/st och en kortare mtb-tävling på det. Två stycken tretimmarspass på ”myrrundan” har jag även kört. Den rundan mäter ca. 10 kilometer och består mestadels av lagom blöt och fin myr. Sprungit med stavar båda dessa pass. Perioden slutade en bit över 90 timmar (utan styrka inräknat), det är jag nöjd med.

Parkerar bilen här, 12 km hemifrån. 4-5 minuter löpning till starten av rundan härifrån.Parkerar bilen här, 12 km hemifrån. 4-5 minuter löpning till starten av rundan härifrån.

Här ligger rundan som är utmärkt med orangea prickar på träden var 20:e - 50:e meter.Här ligger rundan som är utmärkt med orangea prickar på träden var 20:e – 50:e meter.

 

 

Här tycker jag att den är som finast!Här tycker jag att den är som finast!

Här är Jämtland rätt fint. Bilden är från Ås med utsikt mot Storsjön och fjällen bakom.Här är Jämtland rätt fint. Bilden är från Ås med utsikt mot Storsjön och fjällen bakom.

Gym och skierg ikväll. Inledde med några spänstövningar. Hoppas filmen här ovanför fungerar.

Övrigt:

  • I söndags medan jag körde ned mot Östersund så såg jag en björnunge vid sidan av vägen. Detta var några mil efter Lycksele. Den stod på bakbenen och såg ganska nyfiken ut men sprang sedan in i skogen när jag var ungefär jämsides med bilen. Ett vackert möte med moder natur och min första skymt av en björn i det vilda!
  • Gick ensam på bio i tisdags, såg Independence Day: Resurgence. Brukar göra Sifo-undersökningar när jag har lite för mig och som belöning brukar jag casha ut SF-biobiljetter. Även om första filmen från 1996 inte var något mästerverk så blev jag mäkta besviken över denna film. 4/10 på min IMDB-lista som numera börjar bli rätt imponerande i storlek.

Vardagslyx för mig:

Garage i vårt hyreshus bottenvåning.Garage i husets bottenvåning.

En månads gratis prenumeration på ÖP. Älskar att läsa en dagstidning vid frukost!En månads gratis prenumeration på ÖP. Älskar att läsa en dagstidning vid frukost!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.