6 x 10 min

Hej!

6 x 10 min klassiskt (diagonalt) på b-labbet igår. Gick bra. Tiio körde på skatebandet i a-labbet som ligger bredvid, han hade tydligen missat ett pass på skidskyttarnas a-landslagsläger i Frankrike under förra veckan och var tvungen att köra en kopia av det passet på bandet.

Bombade på musik ur högtalarna till min ocensurerade ”Metal AIII”. Har en lugnare version som heter ”Gym”, den spelar jag när jag tränar med andra. Tyvärr få som uppskattar In Flames, Rammstein, System of a Down m.fl, även om det är träningssituation på liv och död.

Hur som helst, mitt under den fjärde intervallen så spelades You Spin Me Round (Like A Record) med Dope. Ser i ögonvrån att Tiio står i dörröppningen, tillsynes klar med sin monsterintervall, och framför en vulgär dans (tolka det som ni vill) i takt till låten. Väldigt roligt, speciellt mitt under en tung intervall!

B-labbet på NVC, där finns ett mindre rullskidband som lämpar sig bäst för klassisk åkning. Vägg-i-vägg finns a-labbet med det bredare skatebandet.
B-labbet på NVC, där finns ett mindre rullskidband som lämpar sig bäst för klassisk åkning. Vägg-i-vägg finns a-labbet med det bredare skatebandet.
Eftermiddagsvila i solen tillsammans med några nummer Illustrerad Vetenskap som jag lånade hem från biblioteket.
Eftermiddagsvila i solen tillsammans med några nummer Illustrerad Vetenskap som jag lånade hem från biblioteket.
Eftermiddagsvilan sponsrades av High Sports Nutrition.
Eftermiddagsvilan sponsrades av High5 Sports Nutrition.
En sväng ned till Storsjön på kvällen. Jenny var den enda i parken som inte var beväpnad med Pokémon Go.
En sväng ned till Storsjön på kvällen. Jenny var den enda i parken som inte var beväpnad med Pokémon Go.
En realist och en optimist.
En realist och en optimist.

Idag har jag roat mig med två träningspass. Inledde denna sommardag med ett pass på myrrundan tillsammans med Oskar Kardin. Han skulle ha längre totaltid än mig och cyklade dit, själv tog jag bilen i vanlig ordning.

En livsnjutare
Ett stycke jämtländsk livsnjutare.
Ett stycke patriotisk älvsbybo.
Ett stycke patriotisk älvsbybo.
Man lär halsa i sig hela bältet.
Man lär halsa i sig hela bältet.

I eftermiddag blev det gym följt av en timme SkiErg. Körde 20 st impulser fördelat på fyra st block på stakmaskinen. Under impulserna försökte jag hålla 10 sek under 1:30 / 500 m tempo. Vet inte om det är bra men insatsen var 100% i alla fall! Använde mig av en träskiva med bindningar monterade samt ett gummiband som jag fäste runt höften och på en motionscykel bakom mig. Krävdes lite justeringar men när jag fick till det så tycker jag känslan och tekniken blev mer ”skidlik”. Vid två tillfällen föll jag framåt för mycket och en gång välte cykeln (måste lägga mer tyngder på den). Snörerna man drar i tar ju inte emot på samma sätt som ett par stavar så helt skidlikt går det ju inte att få men ett kul och nyttigt komplement är det.

Justering av bältet
Justering av bältet
60 min SkiErg
60 min SkiErg

2 reaktioner till “6 x 10 min

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.