Mot Björkliden

Hej!

Haft en givande arbetsvecka, 24 timmar träning med närmare 3 timmar intervalltid (61 min + 60 min + 54 min). Några av de passen under senare delen av veckan:

  • 3.30 h stakning med Kardin i torsdags! Vi spurtade vid varje ortnamnsmärke, totalt ca. 15 st. Ett trevligt pass i varierande väder.
Rundan jag och Oskar körde, 3.30 h, 59.5 km och 591 höjdmeter.
Rundan jag och Oskar körde, 3.30 h, 59.5 km och 591 höjdmeter. Bilden är från Suunto Movescount med ”värmekarta” för rullskidåkning/inlines. Den klart lysande sträckningen är alltså rundan vi körde. De svagt gröna sträcken är vägar är som andra kört, ju starkare grön desto mer populära. Man ser vart rullskidbanan ligger!
  • 6 x 9 minuter klassiskt i fredags. Vägde 1000 kg när jag skulle resa mig ur sängen under morgonen, riktigt tung kropp och okoncentrerat psyke som inte var sugen på mjölksyra och hetskörning. Skärpte till mig och tvingade mig själv att försöka åka några sekunder fortare för varje körning, ”samtalet” med mig själv fungerade bra och i slutändan blev det ett högkvalitativt pass. Fick sällskap av militärlandslagskollegan Hörnfeldt under de sista tre intervallerna, det var välbehövligt.
Rundan jag körde i fredags, start nere vid snölagret, sedan slalombacken x 2 och målgång just innan korsningen där Björnergsrundan kommer ut på 3:an (grå pricken).
Rundan jag körde i fredags: start nere vid snölagret, sedan slalombacken x 2 och målgång just innan korsningen där Björnbergssvängen kommer ut på 3:an. Efter andra intervallen funderade jag vart Hampus Lindblom höll hus för dagen, han brukar alltid synas i toppen av slalombacken körandes intervaller. Under min tredje körning dök han upp och allt var som vanligt med andra ord!
After-intervals i fredags.
After-intervals i fredags.
En bieffekt om man tränar med mig är att man blir jäkligt glad. Bildbevis på detta kan skådas ovan.
En bieffekt om man tränar med mig är att man blir jäkligt glad. Bildbevis på detta kan skådas ovan. Bilden är från fredagens eftermiddagspass på rullskidbanan, ett ”slaskpass” på två timmar skate (+ några impulser) med de lätta Elpex-rullen. Hade sällskap av Lisa Vinsa.
  • Igår sprang jag fyra timmar på myren, hade sällskap första timmen av Jenny innan hon sprang vidare hemåt. Själv fortsatte jag att lufsa på i ett makligt tempo, just över 60% av maxpuls. Ett i mängden av många distanspass genom åren som inte kommer bli ihågkommet som någonting speciellt. Fyra timmar i blöt myrmark med några sommarpratare i hörlurarna som sällskap.

Idag, söndag, har jag åkt upp till Norrbotten. Kalendern säger att det snart är augusti vilket innebär att imorgon kommer vårt klubbläger i Björkliden att dra igång! Möter upp de andra i Luleå imorgon bitti där jag blir upplockad innan färden fortsätter norrut.

Där uppe ligger Björkliden. Stjärnorna på kartan är orter jag sparat som favoriter i Google Maps. Nedifrån och upp: Östersund, Saxnäs, Älvsbyn.
Där uppe ligger Björkliden. Stjärnorna på kartan är orter jag sparat som favoriter i Google Maps. Nedifrån och upp: Östersund, Saxnäs, Älvsbyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.