Vardag i ÖSD

Hej!

Tillbaka i vardagen i Östersund vilket allt som oftast innebär dubbla träningspass och lunch på troligtvis den bästa lunchrestaurangen i stan, Jämtländska Matsalen! Idag har jag däremot en vilodag, ska göra bort en del pappersarbete som hängt över mig ett tag nu och efter lunchen ska jag på måndagsmötet på NVC tillsammans med skiduniversitetsgruppen.

High 5 och väggning

Jag känner mig redo för höstens träning och de resterande 2.5 månaderna innan premiären i Bruksvallarna! När jag kom hem till lägenheten väntade ett stort paket från High5 i hallen. Gels, proteinbars och sportdryck är fina tillskott för att smörja kroppens maskineri, den utsätts ju för en del träning detta år.

Som junior på skidlinjen i Älvsbyn så väggade jag ofta på distanspassen, speciellt under de två första åren. Distanspassen på två timmar var rena rama lotteriet. Nu är jag äldre och betydligt klokare, jag sköter min kost och sömn bättre. Tror även att jag haft stor hjälp av att ha sportdryck under de flesta distanspass. Jag försöker undvika att vägga när jag tränar, känns som att det är dyrt att göra det, kroppen känns tung efteråt och jag tror man är mer känslig för sjukdomar. Detta träningsår har jag bara gått mig riktigt låg en gång, det var dagen efter jag stakat Kebnekaises totala höjd på rullskidbanan i mitten av vecka 23 (28 h den veckan). Så här skrev jag då:

Torsdag FM: 3 h skate på banan. Blåsigt och kallt. Väggade efter en timme, drog i mig en snickers. Mådde riktigt kasst mellan timme ett och timme två. Drog en nödraket igen efter 120 minuter, denna gång i form av en koffeingel. Piggnade till och hade inga större problem resten av passet. Tack till alla som agerade sällskap, hade blivit sjukt drygt att klara det där passet själv. Blev 48 km och 980 höjdmeter.

Som sagt, försöker hjälpa kroppen så gott det går att klara denna träningsbelastning. Än så länge har det fungerat bra, inga skador eller sjukdomar i sommar.

Sportdryck med koffein.
Sportdryck med koffein, bra när man börjar bli riktigt sliten.
Väggad?
Väggad?
  • Har fått tillbaka min Suunto Ambit3 Peak som varit på reparation i Finland. Jag har varit jättenöjd med själva klockan, GPS-mätningen och höjdbarometern har alltid varit korrekt vad jag vet. Däremot har klockan generellt haft svårt att synka till telefoner med Android (flera på Google Play klagar på detta) och nu senast kunde den inte upptäcka sensorn på pulsbältet. Hoppas det är slut på allt krångel nu för jag gillar som sagt klockan.
Suunto Ambit 3 Peak
Suunto Ambit 3 Peak. Snygg är den!

Under Armour

I dagarna hämtade jag även ut ett riktigt tungt paket från Schenker fullproppat med kläder och skor från Under Armour! Riktigt imponerad med höstkollektionen, detta var den bästa sändning jag fått hittills. När min telefon är tillbaka så kommer det bilder på lite sjuka plagg och skor!

bandit2
Fick bl.a. denna sko, nya Bandit 2! Ska bli spännande att testa. ”Under Armour Charged Bandit 2 är en löparsko där kombinationen av en väldigt elastisk ovandel och stöd runt hälen ger en sko där foten både sitter fast och är fri att röra sig.”

Träning

I lördags körde jag ett riktigt fint intervallpass på ÖSK, 3 x 22 minuter skate med de lätta Elpex-rullen. Ska börja köra lite fler pass på lättare rull nu när det börjar bli höst med allt vad det innebär (sliten kropp, kall och hård asfalt).

Nu är vi inne i den sista veckan i period 5. Denna period är den som innehåller flesta antal träningstimmar för min del. Hade man fått räkna med styrka hade det blivit en bit över 100 timmar.

Avslutningsvis två filmer från 5 x tornet i torsdags:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.