Slut på period fem

Hej!

Almåsa i fredags:

3 x Almåsa i fredags tillsammans med två Stockviksåkare, Anders Jonsson och Eddie Edström. Mattias Persson skjutsade oss ned för backen efter varje körning. Hade fin känsla och tog mig upp i genomsnitt 45 sek fortare än tidigare gånger. Blev stucken efter sista intervallen och hade 2.2 i laktat (mjölksyrakoncentation i blodet), lite väl bekvämt kanske då man helst vill ligga kring 4.0.

På kvällen blev vi bjudna på tacofredag hemma hos Eva Johansson och Anders Jonsson, trevligt! Anders ångrade nog sin inbjudan till oss då jag råkat lura med honom på för höga laktatnivåer under förmiddagen.

2000 höjdmeter i Åre:

Jag och Jenny tog Hyundaien till Åre i lördags där vi plockade en del toppar. Hade scrollat igenom Petter Engdahls Instagram-feed och bestämt mig för att köra en av hans tidigare turer. Jag och Jenny plockade Totthummeln, Lillskutan, Åreskutan, Blåstenen samt Västskutan och var ute i 4.30 h. Vi var för dagen beväpnade med skidgångsstavar. På lördagskvällen samt hela gårdagen hade jag rätt ont i framsida lår, 2000 höjdmeter ska ju även tas utför. Hur som helst, en fin tur blev det även om jag tycker baksidan av Åreskutan är lite väl stenig för min smak.

Två skidåkare, en vätskerygga. Jennys vätskeblåsa gick sönder just innan start.
Två skidåkare, en vätskerygga. Jennys vätskeblåsa gick sönder just innan start.
img_20160910_210915.jpg
På väg ned från Åreskutan efter närmare fyra timmar löpning/skidgång.
På väg ned från Åreskutan.
På väg ned från Åreskutan. Slitsamt för framsida lår.
Jennys hemlagade pizza under lördagskvällen.
Jennys hemlagade pizza under lördagskvällen.

Vecka 36 och period fem

Avslutade veckan med tre timmar skate på förmiddagen samt gym + löpning under eftermiddagen. Sprang 10 ”fartlekar” på friidrottsbanan efter gymmet, accelerade upp till 2.30 min/km-tempo innan jag saktade ned. Det kändes bra.

Skönt att komma hem till hemlagade burgare serverade med Willys prisvinnande briochebröd. Även gött att vi prickade av alla rätter som ingår i "typical-svensk-mysmiddag": tacos, pizza, hamburgare.
Vafalls, en matblogg? Nej, men skönt att komma hem till hemlagade burgare serverade med Willys prisvinnande briochebröd. Även gött att vi denna helg prickade in alla rätter som ingår i ”typical-svensk-mysmiddag”: tacos, pizza samt hamburgare.

24 timmar och två styrkepass hann jag med v. 36, en vanlig normalvecka alltså. Summerar femte perioden med 95 timmar + 7 st styrkepass. Godkänt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.