2:a Sportsgym Trail 2016

Sportsgym Trail 2016

Hej!

Slutade 2:a i dagens Sportsgym Trail 2016. Det blev årets andra löptävling för min del, förra gången jag tävlade med nummerlapp var Offerdalsmilen i juni då jag blev 8:a på tiden 33:41 min.

Dagens bana bestod mestadels av stig med rätt mycket rötter och blöta partier, uppskattningsvis 2-3 km myr hann vi även med. Efter starten blev vi fort en klunga på tre personer: jag, Rasmus Grelsson (1:a Offerdalsmilen) samt skidskytten Olle Olsson Bad.

Olle höll fint tempo de första 7 km. Det var ibland ett rätt otacksamt jobb då hann fick upptäcka vart på myren man inte skulle springa. Jag låg sist i vår tremannaklunga och kunde därmed undvika de lurigaste partierna. Vid 7 km gick Rasmus om och höjde farten. Jag hjälpte till att dra i ca. 1 km innan Rasmus tog över och så småningom drog iväg under sista kilometern.

Har sökt runt men hittar tyvärr inte resultatlistor från tävlingen. Gissar att jag var 7-10 sek efter segrande Rasmus (SM-7:a på 5000 meter 2014, mäktigt!). Olle var nog en sisådär 20 sekunder bakom mig.

Jag är nöjd med loppet, kroppen kändes bra och det var rätt rolig terräng. Jag gillar myr! Med något slags marginal nådde jag maxpuls i slutet så hade inget mer att säga till om. Hade gärna fått vara någon längre backe längs banan, 100 höjdmeter totalt är ganska blygt. I övrigt bra arrangemang med bra stämning och fina priser.

Siffror från min Suunto Ambit 3 Peak:

Distans: 10.11 km

Tid: 38:38

Snittempo: 3’49 min/km

Snittpuls: 185 (93%)

Maxpuls: 197 (99%)

Uppstigning/nedstigning: 102 meter

Innan start för 10 km. Foto: Sportsgym
Innan start för 10 km. Foto: Sportsgym
50 meter kvar.
50 meter kvar.
After run.
After run.
Dagens bana. Längst uppe, närmast flygplatsen, smällde det rätt rejält runt omkring oss. Älgjakt 2016!
Dagens bana. Längst uppe, närmast flygplatsen, smällde det rätt rejält runt omkring oss. Älgjakt 2016! Hörde ingen tävlande som blev träffad i alla fall.
Pulskurva. 185 medelpuls, 197 max enligt Movescount, 198 enligt klockan.
Pulskurva. 185 medelpuls, 197 max enligt Movescount, 198 enligt klockan. Skumt att appen alltid drar bort ett slag.
Höjdkurvan, 102 höjdmeter klättrade vi, ganska blygt det.
Höjdkurvan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.