Trondheim, rullskidtävling på ÖSK

Hej!

Jag och Jenny tog en minisemester i Norge från måndag till tisdag. Det första vi gjorde när vi närmade oss Trondheim var att styra mot Granåsen där en av tre (?) rullskidbanor finns. Denna skulle tydligen vara den bästa. Med sina drygt 2 km var jag inte jätteimponerad, den var väldigt bred på sina ställen och innehöll en lång, fin stigning. För att ta sig ned till stadion körde man genom tre serpentinsvängar utför som var rätt dryga, de tog rätt lång tid och pulsen hann gå ner rejält. 4 av 10 poäng för banan. Nu ska den tydligen byggas ihop med den andra i Saupstad (?) och mäta över 15 km som jag förstått det.

Under resterande tid av måndagen försökte vi bocka av så många som möjligt av sevärdheterna i centrala stan. Vi besökte bl.a. kyrkan Nidarosdomen, Kristiansten fästning, Gamle Bybro, Bakklandet, Använder appen Tripadvisor när jag reser, har gjort det de senaste åren och tycker den är väldigt smidig och bra när man vill ha koll på bl.a. bra restauranger i närheten.

Vi bodde på Scandic Nidelven som 10 år i rad vunnit pris för Norges bästa frukostbuffé. Den gjorde oss inte besvikna! Tisdagen spenderades sedan på Vitensenteret i Trondheim (Trondheim Science Museum), det påminde väldigt mycket om Teknikens Hus i Luleå för de som varit där. Vi avslutade den drygt ett dygn långa vistelsen med att äta lunch i Tyholttornet. Tornet ligger en bit utanför centrala Trondheim och uppe i det ligger en restaurang med ett roterande golv. Ett varv för golvet tar en timme så man får njuta av hela utsikten medan man äter sin lunch.

Högst upp från vänster: utsikt från tornet; på väg till Trondheim; slutet på Pilgrimsleden som startar i Östersund; Nidarosdomen; Kaffe i Bakklandet
Högst upp från vänster: utsikt från tornet; på väg till Trondheim; slutet på Pilgrimsleden som startar i Östersund; Nidarosdomen; Kaffe i Bakklandet
Bilder från Vitensenteret! Sjukt kul ställe!
Bilder från Vitensenteret! Sjukt kul ställe!
Rullskidbanan i Granåsen, på väg mot toppen av den enda längre stigningen.
Rullskidbanan i Granåsen, på väg mot toppen av den enda längre stigningen.
Serpentiner på väg ned mot stadion.
Serpentiner på väg ned mot stadion.
På Egons restaurang i tornet.
På Egons restaurang i tornet.
Frukostbuffé
Frukostbuffé
Ett stycke mig själv på "Old Town Bridge".
Ett stycke mig själv på ”Old Town Bridge”.

18 km rullskidrace på ÖSK:

Efter två dagar med mycket promenerande var det dags för rullskidrace hemma i Östersund under onsdagsmorgonen. 9 herrar och 9 damer (?) kom till start. Tre varv på en 6.1 km slinga för oss herrar, två varv för damerna. Alla deltagare hade Elpex 610 med 3:or som motstånd. Jag gjorde ett race jag är nöjd över, satte inte stakningen särskilt bra, däremot satt diagonalen och framförallt stakning med frånskjut där den skulle, det var min känsla i alla fall. Nöjd över att jag lyckades vinna mitt första rullskidrace i Östersund, 7 sekunder före Anton Karlsson och ytterligare ca. 1.30 min ned till 3:an.

Siffror från tävlingen:

Sträcka: 18.31 km

Höjdmeter: 508 m

Snitthastighet: 24.0 km/h

Snittpuls: 181 (91%)

Maxpuls: 191 (96%)

Varvtider: 15.13 – 15.22 – 15.23

Startnummer? Big boobs problems.
Startnummer? Big boobs problems.
En del av deltagarna.
En del av deltagarna.
Oskar Kardin försöker ständigt provocera mig. Idag dök han upp med fladdrande överdragsbyxor på benen och skidtrugor på stavarna.
Oskar Kardin försöker ständigt provocera mig. Idag dök han upp med fladdrande överdragsbyxor på benen och skidtrugor på stavarna.

I eftermiddag blev det 1.30 h skate. Har återhämtningsvecka på sub 15 timmar. Länge sen sist men en medveten strategi att ligga lågt inför Toblach, reser dit på måndag nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.