Träning v. 41

Hej och välkomna.

Lite träningsredovisning:

Onsdag:

FM: 5 x tornet tillsammans med MIUN och med Andreas Holmberg som kompanjon. Kall och blöt asfalt, 0.5 grader i luften men ingen vind. Sprättade upp på 10 min blankt på den första. Lite väl optimistiskt men det kändes väldigt bra och kontrollerat. Nästa intervall från Mjälle var ingen höjdare och de följande två var ok. På femte och sista tryckte vi (Andreas) på under andra halvan, tror vi fick 9.50 min? Fint! Det bör ha varit årets sista körning dit upp. Blev fem (?) pass med detta upplägg för min del denna barmarkssäsong. Jäkligt fin intervallform, åka upp, få skjuts ned.

EM: 1.30 löpning, skölja-ur-benen-pass. Lyssnade på P3:s ”Creepypodden”, den är bra!

img_20161014_202733.jpg
Buff och snapback är en ny favorit.

Torsdag:

FM: Jag och Kardin gick tvärtemot Mattis rekommendationer om att hålla sig borta från banan, kärleken till den isolerade asfaltsslingan är helt enkelt för stor. Vi snurrade runt på 3:an, den var minst halkig och det fungerade väl okej. Jag åkte runt i 2.30 h.

EM: Gym på Sportsgym City.

Fredag:

FM: Klassisk sprint tillsammans med MIUN, en prolog och fyra heat skulle köras. Mina resultat i skatesprint från föregående säsong är inte imponerande med mina två starter: 42 (Intersport Cup Idre) och 115 (Skandinavisk Cup Otepää). I klassisk sprint är det desto gladare läsning. En start: 1 (Torsby). Det innebär att jag är den enda svensk som säsongen 16/17 är obesegrad i klassisk sprint (åtminstone av seniorerna). Det har sagts tidigare men det tål att sägas igen av framförallt två anledningar: 1. Detta är min blogg, 2. Det låter helt jävla orimligt.

Nåväl, sprint med MIUN? Jag var taggad för en gångs skull att köra lite kortare race. Uppvärmningen kändes tung men när vi väl började tävla så svarade kroppen bra om än motvilligt (lever nog på de sista dieselångorna just nu). Jag vann prologen samt alla heat. Kul, brukar oftast hamna på sista tredjedelen i prologen samt pendla mellan 3-5 plats i heaten.

Tredje heatet? Tror det.
Tredje heatet? Tror det.

EM: 2 h skate på banan. Mörkt, kallt men med trevligt sällskap.

Min klubbkamrat Björn på väg ned från Björnberget.
Min klubbkamrat Björn på väg ned från Björnberget.

Lördag:

FM: Crosspass with the boys: Björn Sandström, Simon Lageson, Anders Jonsson och Axel Ekström. 1.30 stak på banan följt av 1.30 löpning kring ÖSK-området (bl.a. den ”nya” röda slingan).

EM: 20 min löpning följt av ett gympass på idag nyinvigda Sportsgym Storsjö strand (fräscht gym!) följt av 30 min skierg med 15 impulser.

Övrigt då?

  • ”Deffen 2016/2017” startade officiellt den 7:e oktober (dagen efter Toblach, omöjligt att lyckas med den i Italien). Det är inga drastiska åtgärder som sker: slutar käka godis/fika/chips, bröd (och pasta om det går), onödigt socker som sylt, juice m.m. Som sagt, äter mig mätt men med större eftertanke. Brukar kunna tappa 2-3 kilo på det.
  • Börjar verkligen se fram emot Mallorca. Kroppen gör ont och peppen att dra ut på eftermiddagspassen är något lägre än i somras. Kanske är det psykiskt nu när mörkret infinner sig och kylan har anlänt. Lovade mig själv i våras att om jag kunde följa min ”närmare 1000 timmar än 800”-plan så skulle jag unna mig en inplanerad semester i slutet av barkmarkssäsongen. Det blir en välbehövlig paus innan allvaret börjar.
Jag och Jenny har köpt ett nytt sällskapsspel: Axis and Allies 1941. Jag styr över axelmakterna. Det går tungt för Tyskland just nu men Japan är på uppgång.
Jag och Jenny har köpt ett nytt sällskapsspel: Axis and Allies 1941. Jag styr över axelmakterna. Det går tungt för Tyskland just nu men Japan är på uppgång.
En st flickvän på Jämtländska Matsalen.
En st flickvän på Jämtländska Matsalen.

Nu ska jag på fikakväll (-fika för mig) hos Linus Karlsson. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.