Östersund fram till tävlingspremiär v. 46

Hej!

Känner mig inspirerad att skriva så lär passa på innan den känslan försvinner och byts ut mot nåt annat.

Sist jag skrev någonting här (en vecka sedan) befann jag mig i Vålådalen. Höll till i de markerna lördag till torsdag. Körde två fartpass till där borta, 5 x 8 min klassiskt tröskel på tisdagen samt en träningstävling skate (4 x 2.7 km) på torsdagen där jag var den enda startande. Två bra pass.

Nästan exakt samma förhållanden som då jag och Anton Karlsson var där helgen innan jag åkte till Mallorca. Slingan mätte 2.7 km under hela min vistelse i Vålådalen även om de sprutade ny snö och verkade förbereda för längre spår sista dagen jag var där. Jenny gjorde sällskap de sista dagarna och hann även med en till bastukväll med Niklas Forsberg.

Vallning inför träningsracet. Man lär väl ha konkurrenskraftiga skidor om man ska simulera tävling?
Vallning inför träningsracet. Man lär väl ha konkurrenskraftiga skidor om man ska simulera tävling?
Sköyting.
Sköyting.
Niklas Forsberg framför
Niklas Forsberg framför
Niklas Forsberg, en halvbitter halvnorsk (?) men oftast väldigt trevlig man.
Niklas Forsberg, en halvbitter halvnorsk (hel?) men oftast väldigt trevlig man.
Under andra halvan av mitt lilla läger i Vålådalen tittade solen allt som oftast fram.
Under andra halvan av mitt lilla läger i Vålådalen tittade solen allt som oftast fram.
Åkbart.
Åkbart.
Här också.
Här också.
Den här bilden gillar jag. Med tillräckligt många lager filter och kontrasthöjningar skymtar man den skäggväxt som jag borde fått vid 14 års ålder, inte 24. Jaja, mina gener har ju gett mig andra fördelar i livet, bl.a. fötter i storlek 40 och ett glatt humör.
Den här bilden gillar jag. Med tillräckligt många lager filter och kontrasthöjningar skymtar man den skäggväxt som jag borde fått vid 14 års ålder, inte 24. Jaja, mina gener har ju gett mig andra fördelar i livet, bl.a. fötter i storlek 40 och ett glatt humör. Bonus: jag kan göra enarmsarmhävningar med två fingrar.

Sedan i torsdagskväll befinner jag mig i Östersund och här blir jag fram till onsdag/torsdag nästa vecka! Fan vad skönt att vara hemma. Egentligen har jag läger i Bruksvallarna tillsammans med mitt kära militärlandslag men i år har jag tänkt att inte gå i samma fällor som tidigare år. Alltså: Ligg inte borta i nästan 3 veckor och träna ner kroppen (2013), bryt inte foten (2014), bli inte matförgiftad (2015). Den första punkten har jag undvikit genom att stanna hemma i Östersund. Resten ska väl inte vara så svårt att klara av? Vi märker väl.

Här i Östersund har vi en fin slinga på 1.7 km med bra kvalité på snön, sett många som testat tävlingsskidor under helgen så allt för mycket sten verkar den inte innehålla.

Lisa körde intervaller i lördags. Lovade att fota henne om hon fotade mig.
Lisa körde intervaller i lördags. Lovade att fota henne om hon fotade mig.
Lisa på toppen av "slalombacken".
Lisa på toppen av ”slalombacken”.
Här kommer fyra bilder i rad på mig.
Här kommer fyra bilder i rad på mig där jag åker halvslappt. Den som är skarpögd kanske märker att jag har de nya KV+ Tornado stavarna? De stavarna är bra!
img_20161105_202152.jpg
2
img_20161105_202041.jpg
3
img_20161105_202116.jpg
4
Fått hem 22 par skidor från Uppsala, nyslipade och mättade. Skönt att det är gjort och tack Patrik och Team Sportia Uppsala!
Fått hem 22 par skidor från Uppsala, nyslipade och mättade. Skönt att det är gjort och tack Patrik och Team Sportia Uppsala!

Imorgon väntar ett tröskelpass klassiskt tillsammans med Oskar Kardin. Har för övrigt hälsat på hemma hos Oskar idag för första gången sedan jag flyttade hit för drygt två år sedan.

Övrigt som har hänt eller ska hända:

  • Skrev en tenta i fredags, ytterligare 7.5 poäng på min 30 poäng historiekurs. Som sagt, ett av mina intressen är ju att gå till biblioteket och låna historieböcker, då kan jag lika gärna läsa om det jag ska plugga.
  • Östersunds skidklubb arrangerar ett träninsrace på torsdag, 7 x 1.7 km skate. Jag tänkte delta!

Övriga bilder:

Craft gör bra handskar! Dessa kommer jag tävla med i vinter.
Craft gör bra handskar! Dessa kommer jag tävla med i vinter.
Försöker kränga iväg mina gamla Playstation 3-spel och dosor. Konsolen sålde jag till Jesper Modin. Är det bara jag eller går det att urskilja ett genomgående tema i dessa spelomslag?
Försöker kränga iväg mina gamla Playstation 3-spel och dosor. Konsolen sålde jag till Jesper Modin.
Är det bara jag eller går det att urskilja ett genomgående tema i dessa spelomslag?
Kvällspass i fredags.
Kvällspass i fredags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.