Tävlingspremiär

Hoppsan hejsan, den där helgen gick ju inte som planerat. Det här inlägget dröjde nog en dag eller två för länge men det är roligare att skriva om träningstimmar, bänkpress och prylar än prestationsmässig misär. Tror inte jag gjort en sådan dålig tävlingshelg som senior i Sverige någonsin? Både placeringsmässigt och känsla under loppen satte en ny lägstanivå tror jag. Jaja, nu går vi tillbaka och beskriver de tre dagarnas mörker:

Inför fredagens 10 km skate försökte jag starta offensivt men så fort de för helgen klena startraketerna bränt sitt vände trenden rakt ned och jag kraschade hårt i en krater full av mjölksyra som jag tvingades simma i hela vägen in i mål. Fy fan, från 1 km och framåt var det inget roligt lopp.

Lördagens 15 km klassiskt kändes ungefär likadant. Något lättare att hålla ihop ett klassiskt lopp, det går att växla mer mellan de olika muskelpartierna. Men, noll power och explosivitet, blä.

Söndagen kan nog ha varit helgens bottennapp. Där fanns det ingenting att trycka med från start. Formen, vart tog du vägen?

Tråkigt att det blev som det blev denna helg! Inte precis vad jag hade tänkt. Förklaring krävs? Ja, det är svårt att peka på något specifikt. Har haft en riktigt bra sommar och höst där jag gjort allt jag kunnat för att hjälpa kroppen klara av den tuffa träningsbelastning jag bombarderat den med. Ätit allt jag kommit över under sommar och höst för att smörja maskineriet. Däremot finns det en viss avvikelse de senaste 1.5 månaderna då det blev striktare kosthållning enligt kär tradition. Den så kallade ”deffen” gick bra och väldigt fort, kanske för fort (nästan 1 kilo/vecka i fem veckor). Viktnedgång = underskott, enkel ekvation. Det tillsammans med en mäktig sommar och höst i bagaget ger en kombination som kanske inte ser helt vattentät ut.

I övrigt har jag faktiskt haft en riktigt trevlig och rolig helg. Trivs verkligen med att vara på turné med klubben igen.

Gjorde en iDXA (bentäthet, fettprocent) imorse med högre muskelmassa än tidigare år så allt är nog inte kört. Bänkpress kan jag nog fortfarande prestera i? Det är ju en klen tröst. Nåväl, blickar framåt och testar att göra det med kakor och glass i vardera hand. Tur att Jenny jobbar på Hemmakväll som har landets bästa lösgodis. Hejdå sub 70 kg, det varade inte länge!

Sverige cup i Idre redan nu till helgen, det blir förhoppningsvis roligare än sist jag hade nummerlapp!

Bilder från lördagens lopp:

Lördagens 15 km. Foto. Team Tricepz
Foto: Team Tricepz

Jag tillsammans med lördagens sällskap i 10 km.
Jag tillsammans med lördagens sällskap i 10 km.

fb_img_1479590791406.jpg
Foto: Skidzonen.se (ifall någon missade vattenstämpeln)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.