1:a Daniel Karlssons Minne

Hej!

10 km skate masstart igår, fyra varv på en 2.5 km slinga (ut ur skidstadion – skidleken – in i omegan – Granrisbacken – Björnberget – rätt ner i Arcturasvängen – varvning). Jag var tvåa ut ur start, blev passerad av Eddie Edström på första krönet. Han körde på rätt hårt och jag gick med i rygg. Vi fick lucka redan första gången i Granrisbacken. Eddie tröttnade något så jag fortsatte köra. Andreas Holmberg och Simon Persson anslöt i den långa utförsbacken ned mot stadion. Vi blev rätt fort en klunga på tre personer med mig, Andreas och Simon. Jag fortsatte köra på rätt hårt och så småningom var det bara jag och Andreas kvar. Kändes som jag fick lite lucka då och då men Andreas bet sig fast. Vi testade varandra sista gången uppför den längre stigningen men ingen kom loss. Jag drog från toppen och in i mål. Segermarginalen blev 1.5 sekunder.

Jag är nöjd med tävlingen, det kändes väldigt bra i kroppen! skillnaden i känsla jämfört med de tidigare tävlingarna är som natt och dag. Nu kunde jag återhämta mig i utförsbackarna och hade äntligen någonting att trycka med. Tekniken satte inte jättebra igår, i Bruksvallarna och Idre fick jag förhålla mig till en trött, liten motor som puttrade på i långsam mak. Igår var det tillbaka till turbodiesel och då hann jag inte riktigt med att sätta tekniken, speciellt 3:ans växel. Så kändes det i alla fall.

Hade bra skidor! Receptet löd:

  • B25 slip (#klartbästaslipen)
  • Rex HF11
  • Toko Jet Stream Pulver 2.0 Gul
  • Toko HelX 2.0 Gul
  • Någon blandning av två nya Red Creek-rillar (Tack för hjälpen med det Andreas Forneman!)

Resultat

Jag och Andreas på väg ut ur stadion.
Jag och Andreas på väg ut ur stadion. Andreas gör en långloppssatsning men har definitivt inte glömt bort hur man åker skate, riktigt stark igår!
viktor-brännmark-696x464.jpg.jpg
Foto: Skidzonen.se
After-race
After-race
Prisutdelning. I Famnen har vi Daniel Karlssons lillasyster
Prisutdelning. I Famnen har vi Daniel Karlssons lillasyster Wilma.

Jenny tävlade också men hade det lite tyngre. Dessutom fick hon hålla sig borta från mina pulverburkar så bästa glidet hade hon nog inte. Efter loppet hälsade vi på hos min farmors syster Ulla-Stina och hennes man Fritz som bor alldeles vid stadion. Trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.