Intersport Cup Boden – 15 km klassiskt

Hej!

Tävlat i Boden idag. Ett fall framåt jämfört med de två tidigare tävlingshelgerna. Sakta men säkert verkar kroppen vakna till liv igen.

Inför start valde jag ut ett beprövat skidpar och tog beslutet att ta bort lite fästvalla innan de toppades. Testade inte skidorna mer efter det beslutet och kunde i efterhand konstatera att jag fortfarande hade för bra bett. Mitt eget ansvar och jag vet sedan innan att par 875 inte behöver många lager. Suck.

Efter 10 km hade en del fäste nötts bort och skidorna upplevdes som snabbare. Vid 12.3 km blev jag ikapp åkt av Simon Andersson och hängde med in i mål. Det är jag nöjd över då vi hade tredje bästa tiden från den mellantiden in i mål (5 sek långsammare än Viktor Thorn som spurtade för seger). En liten ljusglimt från dagens lopp.

Slutade 27:a, 1.34 minut upp till urstarka Oskar Kardin. Inte allt för farligt avstånd då Oskar vann på drygt 40 minuter. Som sagt, ett fall framåt jämfört med misären i Bruksvallarna och Idre. Idag orkade jag åtminstone åka skidor.

Officiella resultatlistan

Jag tävlar inte imorgon utan sparar mig till söndagens 15 km masstart istället.

Jag och Micke innan start
Jag och Micke innan start

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.