Skandinavisk Cup, Lahti

Tja!

Befinner mig på Scandic Hotel i ett kyligt Lahti, Finland. Ankom hit igår kväll efter ca. 75 mil bilresande. De åkare som klubben har med är jag, Björn Sandström, Mikael Norberg, Mia Eriksson och Lisa Vinsa. Sofia Henriksson är även hon här men i landslagets regi. Resterande är/har varit sjuka eller tävlar i Tour de ski. Samtidigt som vi längdskidåkare tävlar så pågår även en världscup i nordisk kombination, hoppas få se några flygande skidåkare i helgen!

Motståndet som bjuds i helgen är ruskigt bra. I princip alla de bästa skandinaver som inte tävlar Tour de Ski är på plats då detta är något av ett ”för-vm” där många vill kvala in till stundande mästerskap som hålls här i slutet av februari. De distanser som vi tävlar i helgen finns alla att finna på kommande VM-program. Norrmännen har det tuffaste landslaget att kvala in till och på plats finns ett flertal åkare som stått på pallen i världscupen.

Idag har vi åkt banorna och kan bara säga en sak: Wow! Satan vilka fina spår. Så här ser riktig längdskidåkning ut! Långa, fina backar i riktig vinterterräng med breda och betonghårda spår. På distansloppen kommer vi tävla på två olika 3.75 km-slingor, totalt 7.5 km tävlingsbara spår alltså vilket innebär 2 x 7.5 km på lördag. Inte ofta man bara får köra två varv, har nästan uteslutande tävlat på 3/3.3 km-slingor denna säsong.

Programmet för helgen:

Fredag: skatesprint

Lördag: 10/15 km klassiskt

Söndag: 15/30 km skiathlon

Just nu är det oklart hur tävlingsprogrammet egentligen kommer se ut. Väderprognosen för morgondagen är inte jättelovande. Blir det för kallt (-17 är köldgräns) så flyttas sprinten till lördag, på söndag blir det 10/15 km klassiskt och skiathlon utgår. Vi får se vilka beslut som tas imorgon bitti.

Bilder:

Björn är redo.
Björn är redo.
virb0298.jpg
Stadion.
Sven-Erik tränar på kurvtekniken inför upploppet.
Sven-Erik tränar på kurvtekniken inför upploppet.
virb0281.jpg
Drickapaus (pisspaus för Björn)
Det kommer inte råda snöbrist på VM.
Det kommer inte råda snöbrist på VM.
Wind Jacket 2.0 är de första brillor jag använt som går att kombinera med en AirTrim-mask utan att imma igen.
Wind Jacket 2.0 är de första brillor jag använt som går att kombinera med en Airtrim-mask utan att imma igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.