SM Söderhamn, 15 km klassiskt

Hej!

15 km klassiskt igår.  Kände under dagen att jag började ladda lite väl tidigt, vid lunchen hade jag 108 i puls. Slappnade av, tänkte på annat och sänkte den till 50. Sånt jag får jobba med.

Testade skidor 1.15 h innan start tillsammans med Häggström. Det gick fort att välja för oss båda. När väl starten gick så öppnade jag lite väl kontrollerat, kände att kroppen svarade och spänsten i benen fanns där. Men, ska man vara med och kriga om topp-10 kan man inte vara 18 sekunder efter redan vid 1.4 km (även om Emil öppnade ursinnigt hårt) med placering 44 .

Vid 5 km (halvvägs in på andra varvet) hade Anders Södergren åkt ikapp 30 sek på mig. Jag hängde på och det kändes bra. Jenny Axelsson ropade att jag gick som en raket genom listan och det hade hon rätt i, 21:a vid 7.5 och 12:a vid 11.25 km. Tredje varvet åkte Anders och jag bara 2 sek långsammare än segrande Emil.

Ut på sista varvet fick jag släppa ryggen på Anders, han körde väldigt jämnhårt och jag fick aldrig någon riktig chans till vila. Höll ihop sista varvet med hjälp av Anders Jonsson och Petter Engdahl som startade 30 resp 60 sek före. Sista krönet på sista varvet måste jag haft maxpuls, trött där. Jag gick i mål som 11:a, slutade 12:a efter att Bill Impola petat ned mig.

Jag är rätt nöjd med loppet, hade kapacitet att åka riktigt fort under en längre period. Vågar inte öppna så hårt som jag brukar men självförtroendet är på väg tillbaka. Famlat genom mörker stora delar av denna säsong så skönt med ett stabilt resultat, 15 km klassiskt i Lahtis var ett liknande lopp men där blev det ju en diskvalificering så fick ju inget resultat svart på vitt. Viktigt att ha med sig detta.

Mycket prat om stakfria zoner dessa dagar. Jag lade ingen tanke på det inför loppet utan fokuserade på att prestera så bra som möjligt och ägna tankarna åt det jag kunde kontrollera. Förr om åren älskade jag att gräva ned mig och störa mig på saker. Det är fel väg att gå för mig så försöker konsekvent undvika det. Jag älskar inte denna nya regel, jag är ju en av få som diskats p.g.a. den och då syntes det på videobeviset att jag åkte med diagonal med fästvalla 90% av zonen (och tre stavtag med frånskjut). Nu är det som det är men ska det finnas sådana här teknikzoner så måste det bedömas rättvist, konsekvent och med framförhållning. Finnarna i Lahtis var stenhårda på vad som gällde enligt dem och det är någonting som kanske inte riktigt följts upp här.

Nåväl, fokus på rätt saker var det. Under gårdagens lopp fick jag förresten riktigt ont i högra vaden, kändes som någon skjutit ett slagskott i den redan efter två kilometer. Det blev inte värre under loppet men riskerar ingenting och avstår dagens sprintrace (även om det är betydligt bättre idag).

Nu laddar jag för stafett och 30 km dubbeljakt på söndag.

Från varv två. Foto: Team Tricepz
Från varv två. Foto: Team Tricepz

img_20170202_200541.jpg

Resultatlistan
Resultatlistan
Tränade imorse innan draghundstävlingarna skulle starta. Såg en klubb som aktivt testade och testade. De gör ett fantastiskt jobb!
Tränade imorse innan draghundstävlingarna skulle starta. Såg en klubb som aktivt testade och testade. De gör ett fantastiskt jobb!
Jocke och Sven-Erik.
Jocke och Sven-Erik.
Joakim Persson har glädjande nog återvänt till skidvärlden, denna gång som vallare åt Piteå Elit!
Joakim Persson har glädjande nog återvänt till skidvärlden, denna gång som vallare åt Piteå Elit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.