SM Söderhamn, stafett

banner_skidsmHej!

Idag har vi avverkat stafetterna här på SM i Söderhamn.

För min del blev det lite väl svettigt innan start då min nummerlapp var spårlöst borta med 10 min kvar till start. Pratade med ansvarig på plats och fick godkännande att starta med tredjesträckans nummerlapp. Rätt nummerlapp dök upp i samma sekund som starten gick så hann inte byta till rätt. Skönt att det löste sig och att vi fick köra ändå, enda skillnaden var att jag hade gul nummerlapp medan de andra hade röd.

Vi blev fort en klunga med mig, Teodor Peterson och Simon Lageson. Farten som Teodor och Simon höll var jämnhård men kontrollerad, kändes inte som vi åkte så jättefort. När Teodor bestämde sig för att lämna oss bakom kring 7.3 km blev det däremot en markant fartökning som jag och Simon inte kunde svara på och det blev fort 10 sekunder. Sista 1.5 km åkte vi rätt jämnt och jag växlade i slutändan 15 sek bakom IFK Umeå.

Micke och Johan hade ganska tunga dagar på jobbet och nådde långt ifrån sin fulla potential. Vi slutade i alla fall 7:a vilket är en respektabel placering i detta startfält. Alla grabbar i laget gjorde sitt bästa men vi har självklart högre ambitioner än så. Damerna tog ett säkert guld idag så det blev återigen en kväll med tårta efter middagen!

Vanskligt att jämföra sträcktider. Antar att sträcka 1:s tidtagning startar vid startskottet och slutar när vi passerar Emit-enheten vid växlingszonen? Sträcka två har växling till växling och sträcka tre har hela upploppet inräknat? Men, även om man lägger på 10-20 sekunder på första sträckan så har jag en riktigt konkurrenskraftig tid. Kul att åkningen äntligen känns som den borde.

I början av säsongen gick man ut med att det kunde förekomma stakfria zoner för att förhindra folk att köra på blanka skidor så de är ju ingen jätteöverraskning att de finns här. Sättet de sköts på däremot är inget vidare och vad som är ok eller inte känns efter denna dag ännu mer oklart. Det syntes tydligt på tv-bilder från idag hur flera åkare körde stakning/stakning m. frånskjut inne i zonen utan konsekvenser. Jaja.

Resultat:

screenshot_20170204-203549.png
1 – 7

 

8 - 15
8 – 15
16 - 23
16 – 23
24 - 31
24 – 31

Imorgon väntar 30 km dubbeljakt. Vi herrar startar först kl. 9.30. Blir kul!