Efter SM

Hej!

Har landat hemma i Östersund efter SM-veckan i Söderhamn. Det var en riktigt trevlig vecka och jag har nästan bara goda minnen med mig därifrån. Extra roligt att det gick så bra för klubben där bl.a. Charlotte visade på ordentlig klasskillnad och gryende VM-form, Johan blev 7:a i sprinten, tjejerna tog ett överlägset men väntat stafett-guld, fyra damer topp 10 i söndags samt lag-brons åt oss herrar (med 15 sek till guldet).

Jag är nöjd med alla tre lopp jag ställde upp i. Jag värderar lördagens stafettsträcka högt, Teodor Peterson hade dagens på pappret snabbaste sträcktid och med mina +15 sek så är jag 5:a (en placering som står sig även om man lägger på ytterligare 15 sek). Nu ska man inte jämföra sträcktider då olika situationer såklart utspelar sig på respektive sträcka, men, känslan i kroppen den dagen var ruskigt fin!

Söndagens lopp var inte fullt lika bra känsla i kroppen, speciellt inte på skatedelen. Men, en 5:e plats är en 5:e plats och tre av dem som är före ska till VM. Just bakom mig i resultatlistan återfinns en VM-reserv samt ytterligare en VM-klar åkare. Visst skymtades dessutom en f.d. OS-guldmedaljör på plats 8:a? Fint sällskap av en åkare som inte ens var med på nationella startfältets reserv-reserv-reservlista (för reserver) under världscuptävlingarna i Sverige under januari (och då överdriver jag inte).

Jag vill än en gång tacka alla som hört av sig efter tävlingarna! Kul att det är så många som bryr sig och är engagerade. Även ett tack till mina sponsorer som inte slutat tro på mig. De viktigaste i min elitsatsning, förutom klubben, är företagen Älvsbyhus samt Stockholmsbaserade Sjö&Berg.

Det kanske syns på bilen vilka som är huvudsponsorer?
Det kanske syns på bilen vilka som är huvudsponsorer?

Jenny var krasslig i början av förra veckan och missade den inledande distansen på onsdagen. I måndags vaknade jag upp med samma symptom som hon haft. Jag har varit sjuk- och skadefri sedan maj men nu bröts trenden tyvärr. Förkylningen har i alla fall vänt och ska nog ut och röra på mig imorgon. Förhoppningsvis kan jag behålla formen framöver. Nästa vecka är det Intersport Cup i Falun där tre tävlingar körs som en minitour:

Fredag: Sprint, skate (går 80% av alla sprinttävlingar i skate denna säsong?)

Lördag: 5/10 km klassiskt

Söndag: 10/15 km skate jaktstart

Bilder:

T-shirt från Under Armour. Kan vara det mäktigaste plagg jag har i garderoben.
T-shirt från Under Armour. Kan vara det mäktigaste plagg jag har i garderoben.
Jag och Thomas Nilsson efter söndagens lopp. Thomas är klubbens ordförande tillika leg. psykolog. Han har hjälpt mig mycket, speciellt under säsongens första månader. När denna bild togs var vi båda väldigt nöjda med att jag inte sågade och eldade upp min utrustning i januari.
Jag och Thomas Nilsson efter söndagens lopp. Thomas är klubbens ordförande tillika leg. psykolog. Han har hjälpt mig mycket, speciellt under säsongens första månader. När denna bild togs var vi båda väldigt nöjda över att jag inte sågade och eldade upp min utrustning i januari.
Bild från dubbeljakten. Foto: Sweski.com
Bild från dubbeljakten. Fet men funktionell Piteå-åkare i centrum, till höger syns Thomas heja på. Foto: Sweski.com
Lunch på Jämtländska Matsalen efter en veckas uppehåll p.g.a. SM-veckan. Idag serverades det jägarbiff med kantarellsås och stekt potatis.
Lunch på Jämtländska Matsalen efter en veckas uppehåll p.g.a. SM-veckan. Idag serverades det jägarbiff med kantarellsås och stekt potatis.
Skidskytte-VM har börjat. Verkar som att de allra flesta sändningar från Hochfilzen startar 14.25, perfekt tid för att hinna vila efter lunchen och kolla skidskytte innan eftermiddagspasset.
Skidskytte-VM har börjat. Verkar som att de allra flesta sändningar från Hochfilzen startar 14.25, perfekt tid för att hinna vila efter lunchen och kolla skidskytte innan eftermiddagspasset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.