Minitour Falun

Hej!

Summering av helgen:

Fredag, skatesprint: Denna tävling blev som väntat en stum historia för mig. Körde första fartpasset sedan SM dagen innan och det kändes fruktansvärt. Blev 41:a i prologen, +10 sek efter SK Bores Anton Persson som var snabbast. Min lagkamrat Johan Häggström imponerade sedan stort genom att vinna finalen. I år har han tre pallplatser i Intersport Cup samt en 7:e plats från SM-sprinten, mäktigt.

Lördag, 10 km klassiskt: Ett okej lopp, klart bättre känsla och fart än dagen innan. Slutade på en 13:e plats, 1.08 min efter Falun Borlänges Simon Andersson. Resultat

Söndag, 15 km skate jaktstart: Detta lopp blev en roligare historia. Gick ut som 19:e man och plockade 10 placeringar på 1.5 km. Var aktiv i klungan under första 10 km men insåg kring 11.5 km (toppen av ”mördarbacken”) att det skulle bli klungspurt. Tog hem den och slutade 8:a i touren, det är jag nöjd med. En bra helg för herrarna i Piteå Elit då alla slutade topp 12 i touren. Dessutom så återfanns alla fyra herrar bland de topp nio bästa åktiderna för dagen.

Åktider söndag
Åktider söndag
Touren, totalt.
Touren, totalt.

Allt som allt blev det en bra helg med tanke på förkylningen som slutade några dagar innan. Min säsong ”startade” på riktigt under SM-veckan, förhoppningsvis har jag de bästa loppen fortfarande framför mig. Brukar åka bra i mars månad. Härnäst väntar skandinavisk cup i Madona, Lettland. Där blir det samma upplägg på tävlingarna som denna helg. Sist jag var där var för två år sedan då jag blev 20:e och 14:e man på de båda distanserna. Fina minnen därifrån!

Efter Madona väntar Intersport Cup finalen i Skellefteå (18-19 mars) med 30 km klassiskt individuell start samt en klassisk sprint. 30 km är en distans som jag inte precis ogillar och klassisk sprint i mars var ju roligt förra året.

#RememberTorsby
#RememberTorsby #NeverForget

Efter Skellefteå blir det SM del två (24-26 mars) med teamsprint och 50 km skate. Därefter lutar det mot att jag åker Volkswagen Tour i Gällivare (30 mars – 2 april).

Tyvärr blir det alltså inget militär-VM i år heller. Tanken var att vi skulle tävla i Sochi i slutet av februari. Utrikesdepartementet och Försvarsmakten har gjort bedömningen att vi inte ska delta på detta mästerskap då det är Ryssland som arrangerar. Relationen mellan länderna är helt enkelt för dålig. Tråkigt men inte helt oväntat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.