Scan cup Lettland

Hej,

Tävlingarna i Lettland kan summeras så här:

Fredag, skatesprint: Körde helt fel upplägg där jag var på tok för defensiv i början och inte särskilt trött i mål. Fiasko. 2 av 10.

Lördag, 10 km klassiskt: startade som 48:a och var bland de sista i det seedade fältet. Valde att köra med fäste då jag antog det skulle bli väldigt löst vilket det också blev, mitt sista varv var bland de sämsta förhållande jag tävlat i. Var en helt annan tävling för de som startade efter startnummer 100, glad att jag fick gå relativt tidigt. Slutade 40:e, 1.41 efter segrande Stock. Första varvet kändes ok, sedan var det bara en konstant, seg fart. 5 av 10. Av 143 startande diskades tre och utöver det så delades 31 st (!) gula kort ut p.g.a. ”ICR 343.8 violation classical technique”. Jag fick med mig ett medan min klubbkamrat Björn diskades för att ha åkt med för långa stavar. Aj aj.

Söndag, 15 km skate jaktstart: Min ländrygg packade ihop efter lördagens lopp och borde nog inte startat detta lopp egentligen. Hade stora svårigheter att komma ned i fartställning och när jag väl tog mig ner var jag tvungen att hålla upp överkroppen genom att ha händerna på knäna. Kändes för jävligt hela loppet. 2 av 10.

Sammanfattningsvis ytterligare en riktig skithelg. Den här säsongen har blivit raka motsatsen mot det jag tränat för. Framöver är det fullt fokus mot de två kvarvarande tävlingshelgerna med Intersport Cup i  Skellefteå (klassisk sprint + 30 km klassiskt indv. start) och SM i Umeå (teamsprint + 50 km skate indv. start), sedan får jag ta några viktiga beslut om framtiden. Lägger inte ned all denna tid för att hålla på och harva runt så här.

Kvalitén på bloggen har varit lidande, har varken tränat speciellt mycket eller åkt bra på tävlingar. De senaste månaderna har varit nattsvarta med några få ljusglimtar och då har bloggen prioriterats lågt. Förhoppningsvis blir det ändring framöver.

Inga bilder från helgen förutom från söndagen. Detta är frihetsmonumentet inne i Riga.
På upptäcktsfärd.

Idag fick jag avbryta förmiddagens pass då ryggen inte ville vara med. Fick ta Jennys tid hos Cecilia Kalla som kunde konstatera att jag var extremt stel och att ryggmuskulaturen är överbelastad. Stretching och alternativ träning framöver alltså.

6 reaktioner till “Scan cup Lettland

  1. Du kommer va som bäst då du passerat 30, numera är det så i rätt många sporter då konkurrensen kräver mer tid. Har du bara skalle och fortsätta så kommer resultaten. Dock så förstår jag om man inte får ut det man vill ur kroppen, men se på Kalla då det gick dåligt i höstas då kunde hon ju mörda en Älg med att bara titta på den på 100 meters håll, men sen så gick det ändå rätt bra för en vecka sen..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.