Intersport Cup Skellefteå

Hej!

Lördag, 30 km klassiskt:

Inledde med en riktigt medioker första halva, kände mig tom och hungrig av någon konstig anledning. Kände tidigt att jag inte hade dagen så försökte åka så smart som möjligt med att hålla farten på platta partier och bomba över krönen. Det fungerade okej! Med 15 km kvar började jag få upp farten även i uppförsbackarna och sista 5 km avslutade jag riktigt bra.

Innan start så var vi fyra Piteå Elit åkare med startnummer 159, 161, 162 (jag) och 163. Endast Daniel Svensson, IFK Mora, skiljde oss åt med sitt startnummer 160. Björn startade 30 sekunder före mig och han var fort utom synhåll då han gick på knock och avgjorde loppet redan under de första 10 kilometerna. Micke startade 60 sekunder före och fick ganska tidigt sällskap av Björn, sedan hjälptes de åt in i mål (tillsammans med Anders Jonsson, Stockviks SK) och säkrade placeringarna 1 och 2 åt Piteå Elit. Det hade varit vackert att se! Själv var jag ensam under de drygt 1.23 h man var ute. Slutade som 9:a, 2.08 min efter en segrande Björn och med 3.5 sek till placering 7.

Överlag en bra Piteå Elit-dag där tjejerna blev 2:a, 5:a och 8:a och killarna blev 1:a, 2:a och 9:a. Johan hade en tung dag och slutade en bit längre ned.

Resultat D21

Resultat H21

Banprofilen.
Höjdprofil. Hörde att vi plockade närmare 950 höjdmeter under de 30 kilometerna vi åkte.
H21 topp 20

Söndag, klassisk sprint:

Gjorde en bra prolog där jag blev 13:e man vilket jag var riktigt nöjd med. I kvartsfinalen blev det stimmigt och jag fastnade 3-4 gånger under första halvan av mitt heat. Gjorde en bra avslutning i alla fall och blev till slut 3:a efter en hård fotofinish mot Eddie Edström. Slutade som 13:e man i tävlingen, ett bra resultat för mig när det kommer till sprint i år men önskade så klart mer.

Jennie fixade ytterligare en pallplats åt klubben, Lisa slutade 7:a och Mia 12:a. På herrsidan blev jag alltså 13:e, Johan 17:e, Björn grejade ytterligare en sur 31:a plats och Micke blev 41:a.

Resultat D21

Resultat H21

Jag och Johan innan start, uppenbarligen osugna på att le framför kameran.
Prolog

Sammanfattningsvis en helt okej helg med denna säsongs mått mätt. Gjorde nog vinterns bästa lopp med individuell start i lördags (alt. 12:e platsen på SM) och sprinten klarade jag mig nästan till semifinal.

Hemma i Älvsbyn några dagar nu. Nästa tävling blir SM-femmilen i Umeå.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.