50 km skate och stadssprint i Gällivare

Hej!

50 km skate, individuell start:

Hade en dålig dag vilket jag märkte under första varvet, tappade konstant tid mot de bästa åkarna. Några ljusglimtar fanns under loppet men mest tar jag med mig frågetecken och ytterligare ett mediokert resultat. Som sagt, mycket att fundera över inför nästa säsong. Slutade på en 18:e plats med en åktid på 2.20 h, 10 min efter en segrande Anders Svanebo. Hatten av för Anders. Ja just ja, vi fick ju med oss ett lagbrons i alla fall!

Sponsordagar i Piteå:

Efter SM och medföljande bankett så brände vi upp till Piteå under söndagsmorgonen där vi sedan hade de traditionsenliga sponsordagarna med klubben och dess sponsorer. Tisdagen bestod av utvärdering med ordförande, delar av styrelsen, tränare och åkare. Nästa år siktar vi mot en ännu bättre verksamhet! Under tisdagskvällen hade jag och landslagsvallaren Rikard Larsson ett event med Älvsbyhus där han först pratade och visade vallning i 90 minuter, sedan tog jag över stafettpinnen och gick igenom den klassiska tekniken för de som ville. En rolig och givande kväll för alla inblandade (hoppas jag!).

Piteå Elit på Lindbäcksstadion. Foto: Kurt Lundberg
Piteå Elit på Lindbäcksstadion. Foto: Kurt Lundberg
Piteå Elit på Lindbäcksstadion. Foto: Kurt Lundberg
Rikard Larsson höll i en riktigt bra instruktionskurs!

VW-tour:

Onsdagsmorgonen åkte jag upp med militärlandslaget till Gällivare för VW-tour där vi kör stadssprint, Dundret Runt samt en final climb under söndagen. Igår var det alltså stadssprint på en 900 meter lång bana där tiderna låg kring 1.45 min. Jag blev 10:a i prologen, 2.54 sek efter Johan Häggström som var snabbast. Förövrigt riktigt bra startfält där semifinalisterna inte gjort bort sig i heaten i Intersport Cup! Kvartsfinalen gick jag vidare från utan problem. Väl i semifinalen kändes det riktigt bra och jag ledde heatet med 200 meter kvar. Tyvärr klev åkaren bakom in för nära bakom mig och då rök min högra stav. Surt som fan. Väl i B-final var jag oinspirerad och  arg och det blev en 12:e plats totalt. Imorgon väntar 47 km stakning, blir nice! Årets första långlopp för min del.

På väg upp till Gällivare. Jag och Niklas Henriksson är de herrar som tävlar för militärlaget i helgen.
Max Novak, Olle Jonsson och Marcus Grate hänger i backen.
Mycket folk på Dundret denna fredag. Till höger syns några seniorer som hetsar ungarna att ta högre fart in i hoppet.
Fint gäng
Niklas
Varför är det så kul att hänga med polarna i en sportaffär och känna och klämma på alla prylar?
Hade en femkrona som snart skulle bli oanvändbar, blev en CD-skiva på Röda Korset, ”Better Bodies: Best of…. Vol. 1” från 1991 med bl.a. ”Ice Ice Baby” och ”Can’t touch this”. Bra spenderade pengar.
Tung dag för Piteå Elits herrar igår.
Beautiful

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.