Påsk 2017

Hej!

Vårledighet från bloggen och andra måsten har varit skönt men nu är det dags att uppdatera här igen!

Efter de avslutande tävlingarna i Gällivare stannade jag och Jenny kvar i Norrbotten under några dagar. Några dagar i Luleå följt av några dagar i mammas och pappas stuga i Teuger, 2 mil utanför Älvsbyn.

Fredag (för nio dagar sedan) åkte vi ned till Jämtland och lördagsmorgonen styrde vi Hyundaien mot Bruksvallarna där Fjälltoppsloppet skulle gå av stapeln. Jag var ganska sugen på att tävla men hade bestämt mig innan att tävlingarna i Gällivare skulle bli årets sista för att verkligen få ett ordentligt uppehåll innan träningsåret börjar om (vilket är ganska snart). Dagen i Bruksvallarna spenderades först på fjället där vi hejade på de som tävlade samt satt i en solgrop med några trevliga vänner, bl.a. Axel Ekström, Simon Lageson och Björn Sandström. På kvällen blev det en trevlig tillställning i stugan vi inkvarterat oss i.

Denna vecka har även den varit lyckad. Tränat när jag känt för det, pluggat en del engelska, spelat tv-spel med Oskar Kardin, åkt sista passet (?) på ÖSK, två topptursdagar i Åre, skare i Ullådalen, påskmiddag hemma hos oss med Simon Hallström som gäst m.m m.m.

Även nästa vecka kommer jag endast träna när jag känner för det. På lördagen kommer jag att arrangera ett kalas då jag snart fyller 25 år. Det är även sista helgen innan träningsåret drar igång vecka 17 vilket kommer inledas med träningsläger i Saxnäs med klubben 28 april till 4 maj.

Bilder:

Från sponsordagarna i Piteå. Foto: Kurt Lundberg
På tur i Ullådalen i onsdags, på bilden syns jag och Eddie Edström.
Ullådalen. Foto: Simon Hallström
Jerry of the Day i Ullådalen.
Stekigt
Skidåkning på ÖSK i torsdags. Riktigt, riktigt fint med tanke på förutsättningarna.
Här kan man åka!
”Påsksvängen” som skidstadions personal fixat. 3.5 (?) km med blandad kupering. I torsdags var det kanonfint, ska testa någon fler sväng till veckan om de fortfarande kör upp spåren.
Hyundai Tucson Premium 2016 185 hk med Calix 600 takbox. Måste bara säga att nu när jag ägt bilen i 1.5 år att jag har noll saker att anmärka på, har aldrig suttit i en annan bil och känt ett ha-begär eller lust att byta ut den. Det enda minuset är att helljusen med tillhörande LED-ramp kunde gett ännu bättre ljus. Takboxen från Calix rymmer 600 liter och är deras största, även den är jag nöjd med.
Påsk-buffé på Jämtländska Matsalen i torsdags. 10 av 10!
Jenny hyrde topptursutrustning fredag-lördag och under dessa två dagar pendlade vi till Åre. I fredags tog vi en tur upp till Skutan på tu man hand och lördag hade vi sällskap av Simon Hallström och Oskar Kardin, då med betydligt sämre väder på toppen.
På väg upp. Ingen vind och mestadels halvklart.
Bild från fredagskvällen efter att vi åkt ned baksidan av skutan och promenerat upp på kammen mellan den toppen och Västskutan. Här var vi på väg att åka ned till bilen som var parkerad i Ullådalen.
Jenny på toppen.
Lördag i kabinbanans stuga. Fint väder nere i Åre, dimma och dålig sikt på toppen. Kardin och Jenny har nånting på G i denna bild?
Halvvägs ned, här möttes vi av solen igen (och inget puder såklart).
Kardin och jag.

Falska 100% Speedcraft:

Peter Sagan bytte från Oakley till italienska 100% och han använder deras flaggskepp Speedcraft. Jag är ju inte sponsrad av Oakley (trots att jag indirekt sålt xx glasögon åt dem) och är allmänt intresserad av sportglasögon. Såg en annons på Tradera av en högt rankad säljare på ett par svart/blåa. Kollade Aliexpress innan för att se om kineserna börjat piratkopieringen vilket de hade, för 13 dollar för du ett par ultrafake 100% Speedcraft. Frågade säljaren som sa att de var äkta vilket gjorde att jag budade och så småningom vann dem. Två dagar senare hämtar jag paketet och direkt jag öppnar lådan ser jag att de är så fake det bara kan bli. Billigt plasttryck på fodralet med dåliga sömmar, grovt utskurna kanter på glasögonsbågen, gummidetaljer från produktionen som hänger löst, slarvigt målad logo osv. osv. Riktigt besviken och för mig var det omöjligt att inte se att dessa inte var 2000 :- glasögon. Skickade tillbaka dem och fick pengarna tillbaka. En varning alltså, passa er för billiga kopior på 100% då dessa har letat sig ut på Ebay och Tradera där de säljs som äkta. Köp av auktoriserade återförsäljare i så fall. Beträffande Oakley så är Radarlock-modellen lätt att urskilja som falsk då den inte har samma form som en äkta ram. Radar EV och Jawbreaker har samma form, det glasen som avslöjar, färgen på bågen och känslan när man håller i dem.

Speedcraft, så här ska de se ut.
Så här ska detaljerna inte se ut. Procenttecknet får inte ens plats i ramen.
100% fake. Jämför man med originalbilder så ser gummit över näsan inte ens likadant ut som originalen.
Äkta
Till skillnad från den andra skalmen så når gummit på denna sida inte ens fram.

En tanke på “Påsk 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.