Saxnäs 2017

Hej!

Om någon mot förmodan inte sett på sociala medier, tidningar eller i min blogg att Piteå Elit befunnit sig i Saxnäs fredag till fredag så vet ni det nu.

Betydligt mer snö detta i år jämfört med förra. Vi har haft sol varje dag och aldrig drabbats av nederbörd. Vissa nätter har det inte varit nog kallt så skaren har uteblivit och då har vi fått hålla oss på de preparerade längdskidspåren som mäter ca. 10 km. Det är inte fy skam det heller.

Två intervallpass hann vi med, 5 x 9 min klassiskt på lördagen och 3 x 15 min skate på torsdagen. Jag kände mig pigg under båda passen.

Till skillnad från tidigare år så har hela laget kört med vätskeryggsäck på ryggen under de längre distanspassen. De rymmer betydligt mer vätska och det är smidigare att handskas med kläder som man måste ta av/ta på sig. De klassiska thermobältena är inte alltid det bästa alternativet.

Under onsdagen hade vi en eftermiddag tillägnad media. Jag gjorde en intervju med DN/Kuriren. Alla journalister var där främst för Charlottes skull vilket är förståeligt. På eftermiddagen var det styrka inplanerat och CK hade gett journalisterna lov att vara med under uppvärmningen i gympahallen. Jag och Björn såg på från gymmet, en fascinerande syn att beskåda journalisterna på avstånd.

Fredagen blev det tyngsta passet, i alla fall för min del. Vanligtvis är vi på läger sex eller sju dagar och detta läger höll på i åtta, dessutom hade 70% av gänget dragit hem under torsdagen så det kändes lite avslaget. Plusgrader hela natten bjöds det på inför lägrets 8:e dag, blött och löst i snön och själv var jag trött i muskulaturen kring höften. Det blir ju något av en rivstart när man kör 32 timmar under 8 dagar efter nästan en månad av ostrukturerad träning. Överlag har jag känt mig pigg och aldrig haft problem med energinivåer, upplever även att jag varit ännu noggrannare detta läger då det kommer till sportdryck, snabb påfyllning efter pass o.s.v. Upplever även att pulsen varit högre än normalt, bl.a. 95% i max på de klassiska intervallerna med ett laktat på 3.1 men förklaringen ligger troligtvis i att man inte tränat kontinuerligt eller hårt veckorna innan.

Har skrivit det tidigare men måste återigen lyfta fram vilket fantastiskt boende och möjligheter vi erbjuds på Saxnäsgården. Detta år har de nog överträffat sig själva, speciellt när det kommer till måltiderna. 10 av 10!

Visst är det ändå roligast med bilder?

2 h klassiskt under ett eftermiddagspass.
Under måndagen vilade vi från träning under eftermiddagen och istället fick vi göra praktik inne i köket. En 6-rättersmiddag lagade vi ihop tillsammans och vi hann även med vinprovning.
Lisa med läget under kontroll.
Björn var ansvarig för anklevern.
Onsdagen tur. Lägrets bästa skare!
Onsdag
En del av gänget under onsdagen. Charlotte och Magnus saknas på bild då CK hade fotouppdrag denna förmiddag och höll sig närmare spåren. Charlottes syster Cecilia saknas också på bild då det är hon som fotar!
Kvällsfika utomhus. Björn täljer en soppslev åt sin käre vän Axel som hade födelsedag denna dag.
Kvällsfika med sällskap av journalist och fotograf från DN.
Sista dagen, sista passet. Ingen snöbrist här inte.
Stekig
Eftersom min Galaxy S6 Edge dog en våldsam död för någon vecka sedan så var det dags att skaffa nytt. Valet föll på Samsung Galaxy S8 och ser fram emot att testa den, recensionerna jag läst har hyllat den och speciellt den nya skärmen.

5 reaktioner till “Saxnäs 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.