Hemmaläger med universitetet

Hej!

Rullskidpremiär i söndags tillsammans med Jenny, 2 h skate runt Frösön och det kändes inte alls så farligt eller ovant som jag målat upp det. Kanske har det med åldern att göra, man är ju trots allt 25 år och har ju några tusen timmar rullskidor i bagaget. Dessutom är det bara att acceptera att nästan hälften av träningsårets träningstimmar sker på asfalt.

I måndags började skiduniversitets hemmaläger där vi kör gemensamma träningspass måndag till lördag. Jag kommer delta på ca. hälften av dessa pass, har ju ett Saxnäsläger med mig i kroppen och kommer bara köra ca. 15 timmar denna vecka.

I måndags startade vi med två timmar klassiskt på Frösön. Fortfarande mycket grus längs cykelvägarna i Östersund. Själv hann man med att lägga årets första vurpa. Brukar snitta en krasch/år så hoppas jag har gjort bort den nu.

En del av åkarna i måndags. Frågan är varför Björn klänger så mycket på Fredrik Jonsson? Så pass trångt var det inte när bilden skulle tas.

Igår blev det 2.30 skate till Ås och Önsjön. Stabilt pass. På eftermiddagen löpte och gymmade jag. Idag blev det årets första rullskidintervaller, stilen var klassiskt, platsen var Vallsundet på Frösön och upplägget var 4 x 10 min tröskel. Helt ok känsla för att vara början på maj månad.

Andreas Holmberg och jag på jakt efter Marcus Ruus. Jag tyckte att korta tights var perfekt även om det blev lite kyligare när det började snöa på första intervallen.
Jenny jobbar som bekant på Hemmakväll i Östersund och nu är deras Star Wars-kampanj över. Jag erbjöd mig att rädda dessa gubbar från ett öde i sopcontainern vilket jag självklart fick. Sjukt nöjd och nu står de mitt i vardagsrummet. Jenny har sagt att de får stå kvar fram till helgen. Den tyska militärjackan bytte (?) jag förövrigt till mig under militär-VM i Sodankylä 2014.
Gym på NVC för en gångs skull. Gymmar vanligtvis på Sportsgym men denna gång ville jag testa ut lite nya övningar. Skönt att kunna spela Metal AIII-listan i hörlurarna utan att behöva ta hänsyn till någon Rix FM-älskare. Efter passet vägde jag in mig på nästan 10% mer än min lättaste vikt i november. Då var jag för tunn för att prestera. Tycker det är rätt skönt att vara småfet denna vår till Jennys förtret.
Löpning med stil till NVC.

Monster Victory iSport

Blev kontaktad för några veckor sedan av Cykelkraft.se att jag fick beställa valfri produkt från deras lager. Var i stort behov av trådlösa in-ear hörlurar inför sommarens träning så klickade hem ett par Monster Victory iSport Wireless. Cykelkraft.se köpte 2015 Cyclecomponents, en cykelbutik jag inte haft bra erfarenheter av. Nu fick jag hörlurarna snabbt och har ingenting att klaga på där! Hörlurarna i sig har jag testat vid tre tillfällen, bl.a. på gymmet och där fungerade det exceptionellt bra med trådlösa in-ear, speciellt då man kör Redcord övningar där traditionella hörlurar blir för klumpiga.

Monster iSport Victory. Sitter bra i öronen och har helt ok ljudkvalitét. Finns för 899 :- på Cykelkraft medan de billigaste på Pricerunner ligger på 990 :-. Efter några timmars användande så är batterinivån fortfarande ”high” enligt den kvinnliga rösten när man startar dem. I bakgrunden syns ett par ombyggda Oakley Jawbreaker med Gray Polarized (tråkig men bra lins) tillsammans med en Specialized S3 hjälm som är något billigare och några gram tyngre än värstingen Prevail (som jag också äger).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.