2017-05-19

Hej!

Fredag och helg igen vilket egentligen har noll innebörd för en längdskidåkare som mig.

I tisdags körde jag mitt favoritpass, 4 x 15 min sprättande skidgång/älghufs/vad-det-nu-heter på NVC. Att köra intervallpass på löpband eller rullskidband är någonting som jag verkligen kan längta till, trivs verkligen att ligga mellan 88-94% av maxpuls och bara tänka på tekniken, inte hålla fart själv eller behöva tänka på andra moment. Ett av mina mål i år är att verkligen vara hungrig och laddad när säsongen börjar och därför känns dessa pass väldigt bra för mig. Psykiskt så tycker jag att jag får mer energi än det tar när jag kör sådana här kontrollerade intervallformer. Jag tänker att om jag kan avverka mina timmar med kapillärisering, höjning av mjölksyratröskel/tåla mjölksyra osv. osv. med så lite psykisk energiåtgång som möjligt så tror jag det bara är bra, åtminstone dessa första träningsperioder. Självklart ska man inte förringa värdet i att också kunna hålla farten själv men just nu är det långt kvar till säsongen.

Veckans andra fartpass skedde i förmiddags på Frösön där vi körde från Mjälle upp till tornet. Ett gäng på sex personer dök upp där herrarna var jag, Axel Ekström (som körde klassiskt) samt Oskar Svensson. Fyra svängar upp blev det, inga vidare tider men syftet med passet fullföljdes.

Imorgon kommer jag träna ett pass på förmiddagen innan jag åker norrut i nio dagar, har lite skidrelaterade grejer att fixa, syrran har köpt hus och har ett inflyttningsevenemang nästa helg samt att mamma och pappa får hem nya valpen till veckan.

Fullföljer jag träningen i veckan så kommer första perioden landade på 70 timmar + styrka. Godkänt!

Bilder:

Byggde ihop ett par Jawbreaker bestående av de tråkigaste komponenterna som jag vill bli av med. Vill du köpa? Nej, tänkte väl det. Det hade inte jag heller velat.

I centrum av denna bild syns mitt sämsta inköp på länge. Domkraften från Jula har enbart en lyfthöjd på 30 cm vilket gjorde att Hyundaien inte lättade från marken. Tack Björn Sandström för lånet av din saxdomkraft.

Till slut kom sommarsulorna på. 

Väderleksrapport: Dåligt väder igår. Hela dagen.

En tanke på “2017-05-19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.