Älvsbyn

Hej!

Punktformsinlägg:

  • Körde hem till Norrbotten förra lördagen och tog en omväg förbi Sundsvall där jag åt en lunch med Amanda Mattsson som är en av medlemmarna i Jim Åhls stipendiejury.
Träningsdag i Älvsbyn under söndagen, på förmiddagen blev det 3.30 skate och på eftermiddagen gym + löpning.
Jobbig övning.
  • Måndagen sprang jag intervaller på löpband för att checka löpformen inför torsdagens S.T.a.R extreme loppet (13 km terräng). Sprang 3000 meter som tröskel på 10.30 (3.30 tempo), maxpuls på 88%, sedan tre stycken 1000 meter på 3 min/st (3.00 tempo) och sedan en avslutande 3000 meter på 10 min (3.20 tempo). Kändes bra.
Måste faktiskt hylla dessa hörlurar ännu en gång, använt dem de flesta pass jag kört själv och de är verkligen helt kanon! Monster iSport Victory heter dem.
Tisdag och vilodag. Passade på att tvätta bilen in- och utvändigt samt vaxa den.
Nilas. Växlade mellan att bo i Älvsbyn i föräldrarnas lägenhet samt i Teuger två mil utanför byn där de har sin stuga.
  • Onsdagen stukade jag foten rejält på väg ned för Rackberget. Andra gången i mitt liv som jag stukar en fot och denna gång var det på vänster sida. Kunde ändå träna på tack vare de fina MTB-möjligheter som ändå finns i Älvsbyn och kände ingen smärta när jag cyklade. Tyvärr försvann möjligheterna att starta i löptävlingen nästkommande dag.
Denna bild är från toppen av Hundberget, vanligaste stället för att ta bild över Älvsbyn. En halvtimme senare trampade jag snett på väg ned för Rackberget.
Så här brukar den inte se ut.
Onsdag eftermiddag, 2 h mtb utan smärta. Tur det.
4 timmar mtb kring skogarna i Nyfors i torsdags.
Jenny
Min favoritstig
  • Fredag blev det en träningsdag i Piteå tillsammans med Jenny, Niklas Henriksson och Erik Axelsson. På förmiddagen körde vi 5 x 10 min stakning mot Fagerheden och på eftermiddagen blev det 2.00 skate.
Efter sista intervallen. Kul att träffa Erik Axelsson igen, han pluggar i Montana och är återigen tillbaka i Piteå för att spendera en sommar i Norrbotten.
  • Lördagen hade syrran sin inflyttningsfest i hennes och Magnus nya hus. Riktigt trevlig kväll!
  • Söndagen kom mamma och pappa hem med familjens nytillskott, Vorstehvalpen Uno.
Uno
8 veckor vs. 10 år.
  • Igår (måndag) så körde jag och Jenny intervaller längs Storsundsvägen i Älvsbyn, hon på de lätta Elpex-rullen och jag på Marwe 6:or. Vi kunde utmana varandra i de 45 minuterna vi höll på vilket var kul. Efter lunch körde vi hem till Östersund och rullade in i garaget klockan 17.00.
  • Idag har jag gjort säsongspremiär på rullskidbanan i Östersund! Hela banan är sopad och lika underbar som jag mindes den. Imorgon väntar stakintervaller och på fredag ett maxtest.

Vi hörs!

En tanke på “Älvsbyn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.