St. Olavsloppet

Hej!

Midsommar: 3 x 20 min skate på rullskidbanan med universitetsgruppen plus en del andra starkingar, bl.a. min lagkamrat Johan Häggström. Axel Ekström drog ca 40 av de 60 minuterna och var riktigt stabil. Fjärde gången jag kör detta pass och första gången i år. Jag har aldrig tidigare haft så bra tider och då regnade det ändå på den sista. Kul. På kvällen firade vi midsommar hemma hos Björn och det blev en riktigt lyckad tillställning.

Björns Attefallshus som står några hundra meter nedanför skidstadion.

I måndags körde jag dubbla intervallpass. På förmiddagen blev det säsongspremiär för rena löpintervaller, sprang  5 st 1000 m intervaller på bana tillsammans med Jenny. Jag snittade 3.10 och hon 3.20. På eftermiddagen körde jag stakintervaller på ÖSK.

Ensiffrig temperatur, blåst, regn, lekande barn på löparbanan, arg fiskmåsmamma som vaktade sina barn m.m m.m. Roligare förutsättningar har man haft.

Denna vecka har jag haft sällskap på de flesta pass av Johan då han och Emmas roadtrip genom Norge fick lite ändrade planer p.g.a. att hans VW Passat ville annat. Istället har de campat med husvagnen nere vid Badhusparken ca. 500 meter från vår lägenhet, trevligt!

Johan spänstar uppför Gustavsbergsbacken på Frösön.

Grillning på Andersön i onsdags tillsammans med Jenny, Johan, Emma, hennes syster Elin och hennes sambo Niklas (även han från Älvsbyn). Tryggt.

Discgolf i torsdags

Sedan igår (fredag) är jag på plats i Norge där jag springer St. Olavs-loppet för Sportsgym. Loppet är en stafett som genomförts årligen i 30 år och som vartannat år går från Östersund till Trondheim och vartannat år åt andra hållet. Fyra dagar håller tävlingen på (onsdag-lördag) med ca. 12 sträckor per dag och totalt springer laget alltså hela sträckan mellan de båda städerna. Man kan se det lite som en logistisk mardröm (eller dröm om man gillar utmaningar) då det är 12 olika växlingsplatser/dag där skjuts i rimlig tid ska ordnas för alla i laget. Tur att vi har många rutinerade med oss där bl.a. Sportsgyms Peder Lind har deltagit alla år! Jag och Jenny ansluter för de två sista dagarna där sträckorna går i Norge. Igår sprang jag 6.7 km från Verdalsöra till Mule, en relativt platt sträcka i början innan det börjar gå uppför de sista två kilometerna. Kändes okej fram till 5 km och hade ett snitt på strax över 3.20, när backen började gick det riktigt tungt och jag låg kring 4.00 min/km de två sista kilometerna. Gick i mål på 23.46 och en snitthastighet på 3.32 min/km, 9:a på sträckan av 156 lag. Ganska medioker tid och känsla tyvärr. Stak- och skateformen är det inget fel på men löpformen är inte med mig ännu.

De tre sista sträckorna för dagen. Jenny växlade till mig och jag växlade till Frida Hallquist som sprang dagens sista sträcka.

Idag är sista dagen och sträckorna 38-51 ska avverkas. Jag kommer springa sträcka 48 från Hommelvik till Malvik, 10.7 km med ganska böljande kupering. Frida Hallquist säger att det är hennes favoritsträcka, hoppas på bättre känsla än igår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.