Norrbotten

Hej!

När jag skrev senast hade jag drabbats av min första sommarförkylning på flera år. Fyra dagar utan träning blev det innan jag började om med arbetet inför kommande säsong. Inte allt för farligt alltså även om jag och Jocke blev tvungna att revidera planen en aning.

För en vecka sedan så åkte jag och Jenny upp till Norrbotten, dels för att hon skulle vara ledig i 11 dagar och dels för att jag har läger i Piteå med start imorgon (onsdag).

Träningen har gått bra och förra veckan hade jag bl.a. fyra riktigt tuffa intervallpass. De flesta passen jag kört har blivit tillsammans med skidskytten som bor på orten, Johannes Hortlund.

Lördagskväll i Östersund hade jag besök av en av mina äldsta barndomsvänner, Benjamin och hans sambo Linnea. Få gånger i mitt liv har jag känt mig så populär som när vi denna kväll tog med en stor hink med lösviktsgodis in på Brunkullans uteservering kl 23.00. Bytte en godis mot en drink som Benne fick (jag tog det lugnt, jag lovar).
I approve the Oakley Eyeshade.
Den helgen arrangerades Storsjöcup, en fotbollsturnering med flera norska lag som besökte u-landet Sverige. Kampen om norrmännens storköp pågick för fullt och Ica Odenhallen tog det steget längre genom att ha reklaminslag på radion på norska istället för svenska. Prispressade erbjudanden på Capri-Sonne och Pepsi/Coca-Cola användes flitigt av butikerna denna helg.
Italiensk buffé väntade oss när vi parkerade bilen i familjens sommarstuga i Teuger, 2 mil utanför Älvsbyn. Här spenderade jag måndag till söndag med några korta utflykter till Älvsbyn för styrketräning/intervallpass.
Jenny och far.
Trivsamt.
Premiärcyklade min Superior förra fredagen i spöregn. Tungt att skita ned den men förutom det så var det en riktigt trevlig upplevelse.
Skitig och skäggig (LOL).
Jag och Uno (som tuggar på Jennys arm?).
Mina benhinnor tycker i vanlig ordning inte om att springa i juli månad. Myr eller löpband med vettiga skor och full lutning (10%) fungerar däremot bra. Bilden är från kriget som utkämpades i torsdags på Kraft & Hälsa tillsammans med skidskytten Johannes Hortlund. Bandet bredvid mitt som ingen sprang på var nästan lika blött, bra spridning.
Löpintervallerna på Kraft & Hälsa, 2 slag från max på sista. Har varit utan Garmin-klocka ett tag men nu är jag tillbaka i matchen igen, förhoppningsvis hjälper det bloggmotivationen då jag gillar siffror och statistik.
MTB med Niklas igår (måndag). Tre timmar i spöregn. Fin runda var det i alla fall. Efter 6 h cyklande och kontinuerligt växlande har jag fortfarande över 80% batteri kvar i växlingssystemet.
1.30 stakning på eftermiddagen med Jenny. 10 impulser. Rekommenderar att ha huva under hjälmen, då märker man knappt att det regnar (typ). Vilodag idag och det är om möjligt ännu mer nederbörd i Luleå. På bilden är remmarna upp och ned, kardborren var slut och gick upp var 10:e stavtag, när jag vände på dem blev belastningen på kardborren lägre och problemen upphörde. Nu ska de slängas.

Hur man förlänger en stav som gått av längst ned:

  • 1: kapa av ett annat, ännu trasigare rör på mitten och högst upp.
  • 2 och 3: Röret från mitten ska precis kunna gå ned i röret. Limma som fan.
  • 4: Tryck dit översta biten som alltså motsvarar längden du måste förlänga, i detta fall 8 cm (!).
  • 5: Tryck dit handtaget. Limma som fan innan. Upptäck att limmet är sämst. Tejpa, tejpa, tejpa. Förbered dig på att det kommer gå av vid första stavtag. Kör skateintervaller och impulser och upptäck att det håller (true story). Ett annat tips är att inte resa iväg i några veckor utan extra stavar.
Jennys löjromspizza med västerbottensost. Den var god!

Imorgon hämtar Niklas Henriksson upp mig och tillsammans åker vi mot Piteå där det väntas läger tillsammans med Norrbottens Skidförbund och Piteå Elit. Vi verkar bli ett tjugotal seniorer, kul!

Ska bättra mig med bloggandet nu när jag har en Garminklocka igen. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.