5 x 10 min klassiskt på b-bandet

Hej:

Igår körde jag ett pass jag kört vid några tidigare tillfällen, 5-6 st x 10 min tröskel klassiskt på b-bandet på NVC. Började med samma hastighet som jag körde förra året i juli. Märkte fort att det var på tok för långsamt (snitt 82%, max 86%). Fick storhetsvansinne och matade in samma siffror som den gång jag åkt fortast, oktober 2016 innan allt rasade ihop i fyra månader framåt. De värdena fungerade bra i två intervaller men sedan kände jag att jag började bli väl sur i benen. Sista två körde jag en hastighet som var mittemellan juli/oktober 2016, en lämplig hastighet för dagen. Passet var självklart en positivt värdemätare men är det någonting jag lärt mig genom åren så är det att tröskelintervaller under sommarmånaderna ska man inte lägga allt för stor vikt vid (om de nu inte går alldeles för långsamt, då kanske man är på väg åt fel håll).

Pulskurvan från passet, jag har 199 i max och klassiska trösklar (4.0 mmol) på band brukar ligga på 186-189 beroende på dagsform. De värdena kommer från fyra olika maxtest vid tidigare tillfällen då jag kört subnivåer innan. Igår hade jag ingen mätutrustning förutom känsla och puls. På den tredje intervallen gick jag upp i 187 och då började det nypa lite i låren.
b-bandet. Till vänster syns kontrollpanelen där man styr lutning och hastighet själv.
Linda på Jämtländska Matsalen frågade igår om mitt liv börjar om nu när de öppnat igen. ”Ja” var svaret, nu slipper jag äta gröt till lunch varje dag. Skämt åsido, detta är ändå dagens höjdpunkt.
Di2 problem när inte batteriet hittas av Shimanos diagnostiseringsverktyg som pluggas in i cykeln och sedan i min PC. Antar att det är en sladd till batteriet som glappar, vore sjukt drygt om batteriet dött.
Dagens ljuva förmiddagspass. 10 min in i träningen går staven av med 5 cm längst ned. Lägger staven och den lilla biten rör/spets på denna box. 50 min senare när jag ska dricka har någon tagit spetsen. Snikna människa, hoppas du bränner dig på varmluftspistolen när du värmer bort min spets och monterar på din egna stav. Blev förbannad i vanlig ordning och vet inte vad de sista 20 minuterna av min podd ”Spår – Operation Playa” handlade om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.