Vålådalen med militärlandslaget

Hej!

Denna vecka är jag på träningsläger i Vålådalen med försvarsmaktens skidskytte- och längdlag. Vi bor på Vålådalens turiststation och har fina löprundor och rullskidbana alldeles i närheten. Träningsdagbok från passen vi kört hittills:

Måndag FM: Skidgång/älghufs/sprättande skidgång/vad det nu heter. Intervaller med löpskor och stavar körde vi i alla fall och upplägget var 3 x 8 min första svängen och sedan 6 x 4 min. Egentligen skulle vi kört uppför Åreskutan men det var alldeles för starka vindar och dålig sikt så istället körde vi längs grusvägen som går upp mot Ottfjället. Tunga ben men hjärtat slog ändå så det var ju tur.

Måndag EM: Rullskidor skate på banan i två timmar tillsammans med Niklas Henriksson och vi hade båda två de nya Elpex 3-hjulen. Rullskidbanan mäter ca. 3 km och är ganska skönt kuperad. 31.5 km och 690 höjdmeter hann vi med.

Tisdag FM: 2.30 skidgång/löpning från Vålådalen upp mot Ottfjället. Vi fick hämtning längst upp på grusvägen så vi hann med betydligt mer skidgång än utförslöpning. 15 km och 928 höjdmeter.

Niklas Henriksson, Gällivare SK.

Tisdag EM: Cirkelstyrka följt av 1 h stakning på banan med 15 impulser. Bra tryck!

Onsdag FM: 3 x 15 min skate tröskel på banan. Helt ok form. Världscupledaren i rullskidor, Robin Norum, var däremot riktigt stark!

Puls- och höjdprofil
Sorry

Onsdag EM: Två timmar klassiskt längs vägen som går mot Undersåker.

Skönt återh-pass.

Torsdag FM: Crosspass, först 1.40 h kajak där vi paddlade över Ottsjön. Jag satt i en K2 tillsammans med Niklas Henriksson. Första 6 km var det tämligen lugn körning innan vi bestämde oss för att jaga ikapp en utbrytarkajak och sedan gå för seger. Efter turen på sjön så löpte vi tillbaka mot Vålådalen och det tog 2.20 h.

Epic win
Niklas vs. min pulskurva.
12 km
15.5 km, 860 höjdmeter
Johannes Hortlund, en av tre Älvsbybor som deltar på detta läger (Linus Karlsson och jag utgör de andra två).

Övrigt:

  • Äntligen skaffat Strava så ni som vill kan ju följa mig där.
  • I onsdags blev min Instagram utsatt för en koordinerad cyberattack från skidåkare i Dalarna/Värmland där äktheten på ett par av mina Oakleys ifrågasattes (SKU: OO9208 10). Nej, jag sneglar inte ens mot falska glasögon och skulle aldrig ta i dem med tång förutom möjligtvis i utbildningssyfte.

2 reaktioner till “Vålådalen med militärlandslaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.