5×4 min klassiskt

Hej!

Haft två ganska lugna träningsdagar fredag och lördag. Gjorde inte många knop i onödan då. Igår och idag har det däremot tränats:

Söndag FM: 2.30 stak på banan tillsammans med Kardin och Lageson. Hade ca. 5 slag högre än normalt p.g.a. att jag tagit det lugnt dagarna innan. En positiv effekt av det var att jag var riktigt vass på de 10 impulerna vi körde.

Söndag EM: Cykel till snöhögarna, 35 varv där och sedan cykel hem (12 min + 100 min + 8 min). 

Måndag FM: klassiska intervaller, 5 min tröskel + 5 x 4 min AIII+. På tröskeln och på de fyra första 4:orna startade jag längst ned på banan (snölagret) och gick i mål bakom slalombacken på krönet vid utegymmet, dessa tog mellan 4.06 och 4.12 min. Sista intervallen valde jag det kortare men brantare alternativet, snölagret – Björnberget (uppför den nya backen). Bra pass även om jag irriterade mig på att kullagret på ena bakhjulet hade gått sönder, det lät väldigt högt och skidorna rullade ganska ojämnt. Så går det när man inte tar hand om sina rullskidor.

Puls- och höjdkurva
Dagens utrustning. Elpex team 610 (3or), KV+ Tornado samt Oakley Windjacket 2.0

Måndag EM: Två timmar skate på banan tillsammans med Simon Hallström. Blir väldigt många pass på banan/vecka och en vanlig dag resulterar det i 1200-1700 höjdmeter. Försöker trycka på utför och ta det rätt så lugnt uppför för att hålla pulsen jämn. En tråkig effekt av detta är att det är svårt att träna med andra då många kör tvärtom d.v.s. står mycket i fartställning och kör på uppför. Alla är vi olika och jag håller mig till mitt sätt att träna på.

Hallström tycker om att åka fort utför. Och uppför.

Lånade Jennys rullskidor på em-passet, Marwe 0:orna rullade något tyngre än Hallströms Elpex Composite med de lätta tvåorna (2015).

Övrigt:
Igårkväll såg jag dokumentären Icarus hos Simon Hallström. Den handlar om den kedja av händelser som ledde fram till McLarren-rapporten om statsfinansierad doping i Ryssland. Intressant ämne även om den stundtals känns ofokuserad och tyvärr lämnar många frågor (speciellt kring filmens första tredjedel). Den finns på Netflix. 5/10 i betyg av mig.

Gym på Sportsgym Storsjöstrand i lördags.
Skördefest i Jämtland i söndags. Mellan lunch och eftermiddagsvilan besökte jag och Jenny Oviken samt Brunkullans gård. Vi kom hem med ostar och grönkål. Trevlig eftermiddag.
Vi stannade även vid en av många spaningsplatser för Storsjöodjuret.
Höstens träningstävlingar med MIUN.

Förresten, man kan äntligen skicka bilder i HD-kvalitet på Messenger! Nu slipper man Bluetooth och mail.  Eller ja, jag kan det på min Samsung S8 efter jag uppdaterat appen.

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.