Hemma i Östersund + Umara

Hej!

Hemkommen från Italien! Blev en resdag under hela torsdagen och jag vilade även fredagen för att få en ”fullvärdig” vilodag. Idag (lördag) blir det två + två timmar.

Två timmar löp på Frösön imorse, 690 höjdmeter hann jag med, det är godkänt!
Tack för det förskönande ansiktsfiltret Samsung Galaxy S8!

Umara

Med sex veckor kvar till tävlingspremiär så börjar de sista bitarna falla på plats. En av mina nya samarbetspartners som kommer stötta mig är svenska kosttillskottsföretaget Umara. Slut på engelsk sportdryck alltså.

Varför väljer jag Umara?

Jag ska försöka att skriva detta utan att det låter som ett sliskigt reklaminlägg för det är det inte. I min strävan efter mina mål så krävs den bästa utrustningen och i den ingår självklart nutritionen. Efter att ha följt Simons och Tommys podd ”Prestera Mera” senaste året så har Umara blivit mitt förstahandsval. De driver inte ett vanligt idrottsnutritionsmärke då de startades 2013 på grund av att de varumärken som fanns/finns inte var i linje med forskningen. Jag vill inte lämna någonting åt slumpen och det gör inte Umara heller, de följer ständigt den nya forskningen för att skapa den optimala sportdrycken och idag (2017) är de bevisat bäst. Deras produkter bygger på det vetenskapen visat vara mest fördelaktig och de har t.ex. 50% högre upptag på sin sportdryck än Vitargo. Jag kör med sportdryck på alla intervallpass samt pass över två timmar utan undantag så jag har verkligen användning för deras stolthet ”U Sport”.

De är väldigt transparenta med vad deras produkter innehåller och varför de innehåller det, all information om produkter med vetenskap och referenser finner man under fliken ”Vetenskapen”. Där kan man gotta ned sig i timmar eller till och med dagar om man känner för det.

Slutligen, för att förstå dessa grabbars kunskap och genuina intresse för sport och nutrition så rekommenderar jag verkligen deras podd ”Prestera Mera” som numera är uppe i 105 avsnitt. Den finns på de flesta podd-appar. 

Igår hämtade jag ut två paket med produkter som jag ska använda framöver. Ska bli spännande att testa deras ”Intend” som är en dryck som intas före hårda pass d.v.s. en ”pre-workout” riktad mot konditionsidrottare.

En del av Umaras sortiment som jag ska använda framöver.
Ugel med koffein (30 mg).
Innehållsförteckning Ugel med koffein.
Intend, med och utan koffein.
Innehållsförteckning Intend med koffein.
Ubar, verkar vara mer ”matig” än de vanligaste barerna som enbart innehåller socker/glukossirap. Denna innehåller bl.a. havregryn, äpple och linfrön.
Ubar
Ugel utan koffein, 20 gram kolhydrater.
Denna är riktigt spännande, U Intend Shot utvecklad för uthållighetsidrott.
Koffein, 50 mg/tablett.
U Salty, Natrium (250 mg), Kalcium (12,5 mg), Kalium (40 mg), Magnesium (7,5 mg). ”U Salty innehåller samtliga av de 4 salter / elektrolyter du förlorar via svett. Alla fyra är elektrolyter med hög biotillgänglighet och således hög verkningsgrad. T.ex har vi inte magnesiumoxid med låg biotillgänglighet, utan istället valt magnesiumcitrat som absorberas bättre.”
U Recover, 10 gram protein.

Jag har privilegiet att få samarbeta med varumärken som är mina förstahandsval  inför denna säsong, bl.a: Rossignol (skidor, pjäxor), Under Armour (kläder) och nu alltså Umara som liksom mig vill bli bäst på det de gör. Det känns väldigt bra!

Nu måste jag verkligen ut på pass två om jag ska hinna laga tacos innan Jenny slutar jobba!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.