Gällivare

Hej!

Hade tänkt skriva ett riktigt maffigt blogginläggg ikväll men timeade dåligt då en av de roligaste filmerna jag vet, The Other Guys (2010), går på 6:an just nu. Får skriva detta i reklampauserna (vilket ger rätt mycket tid till att skriva). Tycker du inte den filmen är rolig så kommer du och jag aldrig ha riktigt roligt tillsammans.

Nåväl, är på plats i Gällivare sedan i tisdags förra veckan. Gänget som jag tränat med denna gång har varit militärlandslaget där deltagarna varit jag, N. Henriksson, R. Norum, J. Jansson, J. Larsson, F. Hallquist, L.K Hallquist, M.  Börjesjö och E. Bångman. Ledare har Thomas Svensson varit.

Riktigt bra förhållanden har vi haft även om det bara funnits 3.3 km konstsnöspår på stadion (fram till idag då 5 km-spåret öppnade). Som tur var så har det funnits ett spår på golfbanan på ca. 5 km som är betydligt snällare än världscupspåren. När vi snurrat på stadion så har det inte varit några problem att plocka närmare 800 höjdmeter under ett tvåtimmarspass. Det gör man ju på sommaren men inte helt optimalt om man ska befinna sig här i 13 dagar, träna en hel del och samtidigt försöka komma i hyfsad form till premiären.

Under lägret har vi hunnit med två fartpass, ett klassiskt där jag körde 2 x 15 min i tävlingsfart samtidigt som de andra körde klassisk sprint. Jag anslöt under de två sista heaten då det såg så jäkla skoj ut! Bra form den dagen. I söndags körde vi ett träningsrace skate, 10 km. Helt ok resultat och bra känsla, ca. 10 gånger bättre än förra året i november.

Sprintbanan är ny i år med en ny backe och några fler kurvor. Trots det så är den ganska ”stakvänlig” med ganska många och tighta kurvor och beroende på förhållandena på söndag så kan det mycket väl bli stakning som gäller.

5 km banan är en av de tuffare i Sverige men ganska tekniska utförsbackar och långa, fina stigningar.

Flera landslag har genomfört träning här senaste veckan, bl.a. Ryssland, Japan, Kanada och Polen.

Vårt läger med militärlandslaget slutade idag, tisdag, och jag kommer bo kvar i stugan då Piteå Elit flyttar in i den imorgon. 13 dagar i samma stuga och rum, ganska skönt faktiskt!

Denna vecka börjar tävlingssäsongen, känns fint att få inleda den i Gällivare med riktig vinter och tuffa och rättvisa banor! Jag kommer tävla alla tre tävlingar till helgen där programmet ser ut som följande:

Fredag: 5/10 km skate

Lördag: 10/15 km klassiskt

Söndag: Klassisk sprint

Bilder:

Ett vanligt 2 h distanspass, ca 700 höjdmeter och inte allt för mycket platt åkning.
Utsikt mot Dundret från stugan.
Klassiskt pass på golfbanan (foto Thomas Svensson)
Lunch och middag har vi ätit på hotellet, ca. 300 meter från stugan.
Mycket ryssar på plats, minst 30 aktiva med bl.a. Legkov, Petukhov och Ustiugov.
U Intend från Umara innan träningsracet.
Prylar för att överleva.
Nytt skidmärke innebär mycket skidtestning. Helt ny skidpark man ska lära känna.
Riktig vinter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.