Åkersjöloppet, Ski-Test, airbrush, Idre

Hej!

Åkersjöloppet i lördags, 15 km klassiskt:

I lördags arrangerades det en tävling i Åkersjön, ca. 9 mil från Östersund. Det hade dumpat rejält med snö i regionen under torsdagen men tyvärr töade det mesta bort under fredagen. När vi kom dit så bjöds det ändå på -14 grader och en fin 2.5 km slinga som bjöd på mycket kupering och skarpa kurvor. I sista stund valde jag att tävla på mitt träningspar då det fanns en del skräp och nån sten i spåret, jag är ju ny på Rossignol och har ännu inte vaskat bort något par som kan tänkas bli ”slit-och-släng-tävlingspar”. Känslan under loppet var helt ok, var väldigt segstartad och tappade hälften av tiden mot Björn första två varven. Bättre känsla än i Gällivare i alla fall. Björn vann denna tävling förra året med 1.30 min och i år drygade han ut det till drygt 1.40 min! Riktigt imponerande! Bakom honom var vi 4 åkare inom 25 sekunder (Novak, Lageson, Edström, jag).

Spannmätning med Ski-Test:

I tisdags mätte jag ut spannen på mina kallföresskidor i källaren på NVC. Där finns en apparet som heter Ski-Test som landslaget använder för att mäta ut spann. Jag fick väldigt jämna resultat jämfört med SkiSelector mätningen tidigare förutom på ett par där det skilde en hel del. Ska testa ut de nya zonerna framöver.

Ski-Test. Ställ in halvvikt (38 kg för herrar) 14 cm bakom balanspunkten, mät sedan med bladmått 0,10, 0,20, 0,30 millimeter.

Kan hända att jag var tvungen att rådfråga Rikard Larsson några gånger innan jag förstod hur jag skulle gå tillväga…

Träning i veckan:

Haft en bra vecka hittills, fartpass i måndags och igår (onsdag), styrkepass i tisdags. Jenny blev förkyld i söndags men jag verkar ha klarat mig. På intervallpasset igår hade jag sällskap av Anton Lindblad. riktigt bra sparring alltså.

Film från passet:

I en vecka har skidåkarna i Östersund fått förhålla sig till 1.7 km slingan då det är skidskyttevärldscup i stan. Det fungerar bra på distanspass men man saknar en mer kuperad slinga när man ska köra intervaller. på 1.7:an åker man uppför ”slalombacken”, en stigning som tar drygt en minut i intervallfart, sedan är det utför/”plattför” som gäller.
Stadion lyser upp hela Östersund när de slår på tv-belysningen.

Invigt min airbrush-utrustning:

Igår kväll satt jag i Björns källare i tre timmar och sysslade med att blanda färg, lära mig kompressorn och pistolerna, plocka isär glasögon, testa olika sandpapper, spraya på plastmuggar och slutligen spraya en båge från vit till svart (det enklaste). Kul och utmanande!

Här nere satt jag med gasmask på.
Före. Inte sandpapprad och inte förberedd med primer.
Efter. Ska stresstesta dem genom att slänga dem i golvet och repa med nåt vasst verktyg för att se hur mycket de tål med ett lager färg utan primer/sandpapper.

Mot Idre idag:

Idag har jag vilodag och snart ska jag och Jenny till Jämtländska Matsalen för att äta lunch! I eftermiddag kommer jag åka med universitetsbussen till Idre där det väntas premiär i Sverige cupen, numera Volkswagen Cup. På lördag blir det skatesprint och på söndag 10/15 km klassiskt. Ser fram emot att göra två bra tävlingar!

Till sist, lite ovanliga Oakley-glasögon som jag skulle vilja ha:

M-Frame Mumbo, fler Razorblades, Badman, EVZero Stride, Tombstone,

Turnamic-bindningen:

För er som är nyfikna hur Rossignols/Fischers nya bindning ser ut och fungerar:

Underifrån
Turnamic-plattan

Väldigt enkel att montera/flytta! På bilden är den i läge 0, dvs mittpunkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.