Idre

Hej!

Idre: Tävlingarna i helgen kan sammanfattas så här: bättre form än i Gällivare men en bit från där jag vill vara. Sprinten var inget vidare, hade jag gärna sänkt farten något och fortsatt i 28.6 km till. Distansloppet är jag nöjd med min prestation, hyfsad öppning, en svacka i mitten och en bra avslutning. Kanonfäste hade jag men något sämre glid. Hur som helst, jag slutade som 16:e man, 1.35 min efter segrande Lageson. Inget resultat jag är nöjd med men som sagt, jag presterade det jag kunde för dagen. Förra året blev jag 37:a här i Idre, 2.37 min efter segraren så inte samma katastrof som förra året. Ett annat plus var ju att jag klarade mig genom stakfria zonen utan att bli diskad (det har ju hänt tidigare att jag åkt med fäste genom en sådan zon och blivit diskvalificerad). 

Klubben hade en bra helg med medaljer i dam- och herrklass under bägge dagarna. Mäktigaste var ändå Johan som vann skatesprinten. Facit för skatesprint i Sverige ser ut så här för honom: SM 2017: 7:a, Intersport Cup Falun 2017: 1:a, Volkswagen Cup Idre 2017: 1:a. Lite bättre sprintprologer så ska det nog bli åka av på WC snart för Häggström!

Paltmiddag första kvällen är en ny tradition.
Skidtestning under fredagen tillsammans med Häggström i vanlig ordning.
Skidtest
Trösklar med grabbarna under fredagen. Just i detta ögonblick kände jag att jag inte hade lika pigga ben som mina kamrater. Foto: Sofia Henriksson
Test av sprintbanan. Foto: Sofia Henriksson
Photoshop/Lightroom lektion tillsammans med Sofia. Lärorikt! Jag har dock fortfarande svårt att smälta att hon föredrar touchpad före datormus.
Jenny genomförde sitt första träningspass efter förkylning i fredags och blev 16:e i prologen i lördags. Kul att se att hon var med i starten och tog för sig i sin kvartsfinal!
Martin Jonsrud Sundb… Björn Sandström såg länge stark ut i sin kvartsfinal innan han kraschade inför långa stigningen. Surt.

Framåt: Tillbaka i Östersund och i träning. Framöver blir det ett rätt tufft träningsblock med en del timmar och lokala skidtävlingar. Jag kommer inte åka i Vuokatti utan väljer att fokusera på att vara i bra slag efter nyår och resten av säsongen! Nästa race för mig blir imorgon, Daniel Karlssons Minne, där jag ska försöka försvara min seger från förra året! 10 km skate masstart med ett riktigt imponerande startfält för att vara en torsdagstävling!

Helt ok förhållanden i Östersund nu, tillräckligt med natursnö för att åka Spikbodarna bl.a. Imorse åkte jag två timmar med Björn på detta spårsystem.
Björnberget
Styrka i eftermiddag. Explosiva bänkdrag (5 x 60 kg).
Mitt nya fritidsintresse rullar på. Fått in del beställningar på Oakley-glasögon redan och jag är fortfarande en riktig nybörjare. Men, jag har bestämt mig för att bli riktigt bra så då blir det så.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.