3:a Daniel Karlssons Minne, 1:a Norrskogssvängen

Hej!

Daniel Karlssons Minne, 9.9 km skate masstart: En av årets favorittävlingar, alltid bra motstånd, avslappnad stämning och alltid extra kul att tävla i elljusbelysning (kvällstävling). Vi åkte tre varv på en 3.3 km slinga. Jag fick en rätt kass start och låg väl 10:a-12:a in i första backen men hittade en bra linje utför och var fort upp på 3:e plats. Simon Lageson höll bra fart och i Granrisbacken var vi en klunga på tre man med Simon, jag och Björn Sandström. Andra varvet i denna långa stigning så ryckte Björn. Jag låg bakom Simon som inte orkade följa, jag gick om, närmade mig Björn men kom aldrig helt ikapp. Lageson kom så småningom ikapp mig och resten av loppet så turades vi om att dra. Sista varvet var jag rätt bränd och orkade inte utmana inför spurten, slutade på en 3:e plats. De två som var före mig var 1:a och 2:a i distansloppet i Volkswagen Cup i Idre fyra dagar tidigare men i omvänd ordning denna kväll. Riktigt bra känsla i kroppen och fina skidor (Rex HF11 och Toko gult).

Siffror:

Distans: 9.20 km

Höjdstigning: 270 m

Medelpuls: 181 (91%)

Maxpuls: 192 (96%)

Banskiss Daniel Karlssons Minne
Höjdkurva Daniel Karlssons Minne (tre varv). 270 höjdmeter totalt.

Fyra bilder tagna av Nicklas Olausson:

Pallen. Foto: Jenny

Norrskogssvängen, 10 km skate i Sollefteå: Det är roligt att tävla tänkte jag och anmälde mig till detta lopp tidigare i veckan. Vi åkte två varv på en 5 km-slinga (som i själva verket var 4.5 km). Väldigt mycket utför första halvan innan man vände tillbaka. Svårt att värdera resultatet men känslan var helt okej.

Siffror:

Distans: 8.95 km

Tid: 20.48 min

Höjdstigning: 225 m

Medelfart: 25.8 km/h

Medelpuls: 179 (90%)

Maxpuls: 190 (95%)

Tävlingsbanan
Höjdkurvan (ett varv, 4.5 km).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.