Träning och glöggprovning

Hej!

Träning:

Eftersom det är några veckor kvar till skandinaviska cupen i Piteå så försöker jag träna på lite extra nu. Första tre-timmarspasset sedan i höstas har jag bl.a. avverkat denna vecka. Ikväll (fredag) kommer Niklas Henriksson hit och på söndag tänkte vi ställa upp i det nya långloppet som arrangeras här i Östersund. Blir bra träning inför 30 km klassiskt i Piteå!

Tre timmar skate tillsammans med Anton Karlsson (som stakade) i måndags. Vi åkte Torråsen och Spikbodarna och behövde således aldrig åka samma spår två gånger. Riktigt fint i Östersund dessa dagar!
Drickapaus i Spikbodarna.
5 min AIII, 5 min AIII+, 5 min AIII, 5 min AIII+ kontinuerligt i 30 min utan vila i onsdags.
Distanspass skate, spikbodarna, ganska ojämna spår. Körde utan kapporna på pjäxorna för att utmana balansen.
10 x 1 min stakning i motbacke i torsdags. Jobbigt.

Glöggprovning hos Olle Jonsson:

En ny tradition är på väg att skapas i Östersund då vi för andra året samlades hemma hos Duvedssonen Olle Jonsson för att testa glögg. Jag tror vi var närmare 30 deltagare med 21 (?) olika glöggsorter. Trevligt arrangemang och jag skulle säga att de 10 första glöggsorterna hade viss fördel då man efter det blev mer och mer löss på denna söta dryck. Jag och Jenny deltog med en glögg som vi kokade ihop hemma vid köksspisen några timmar innan. Nöjd med vår insats även vi i efterhand skulle haft ett fylligare rödvin samt en skvätt konjak. Men men, vi knep en hedervärd tredjeplats. Röstresultatet från vår glögg kan dock vara en aning missvisande då jag visade starka känslor under röstmomentet och jag tror att jag försökte muta domarna med pengar för att de skulle avslöja vem som gav betyget 3…

Resultat glöggprovning 2017 (topp 10):

Vi hade även en ”slaskglögg” där vi blandade den mängd glögg som blev över från kastrullerna, 10-12 olika glöggsorter blandade och den smakade faktiskt helt okej. Som synes så fick den 7.0 poäng men diskades p.g.a för få deltagare (den testades som nr. 22 och de flesta var väldigt less på ordet ”glögg”).
Glögg…
Ännu mer glögg… Bag-in-box glöggen på bilden tog hem segern.

Oakley-nörderi:

Vissa saker var bättre förr, bl.a. delar av Oakley’s kollektion. Dessa M-Frame Slash med carbonram från 1991/1993 är ett bevis på det. Ännu större lins än M-Frame Heater! Tyvärr äger jag inte dessa.
Tyvärr har Oakley valt att ta bort flera av sina bra kontrasthöjande linser, de som finns kvar är Prizm Trail och Golf med tämligen lågt ljusinsläpp. På bild är en HI Yellow-lins till M-frame, gul kontrasthöjande med blå halvspegel. Riktigt tråkigt att denna försvunnit ur sortimentet.

2 reaktioner till “Träning och glöggprovning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.