Nyårsknallen

Hej!

Fortfarande bosatt i mamma och pappas lägenhet i Älvsbyn. Sedan senaste inlägget så har jag tränat på samt hunnit med en tävling, nämligen:

Nyårsknallen, 9 km (8 km egentligen) skate, masstart:

I torsdags arrangerades denna tävling i Pagla, Boden, där arrangör var Sävast Ski Team. Kvällen innan hade både SMHI och YR uppskattat temperaturen kring tävlingstiden (16.00 för oss seniorer) till -19 grader. Avvaktade därmed med vallningen till torsdagsmorgonen. Vaknade upp i Älvsbyn och såg att temperaturen låg på -8 och förstod att det skulle bli tävling, nice! Vallade upp två par (ett par S1 och ett par S2) som jag och Jenny sedan glidtestade tillsammans i Pagla en timme innan start. Båda paren gick bra men valde S1 (det kallare paret).

Juniorherrar och seniorherrar startade samtidigt och vi skulle köra tre varv på en 3 km slinga (som i själva verket var 2.7 km). Vi blev fort en klunga på fyra man med Jens Andersson, Martin Bergström, jag och Johan Forsberg. Jens drog det mesta under loppet och Forsberg släppte ut på andra varvet. Sedan höll vi tre ihop fram till sista backen på sista varvet, där la Martin in ett ryck som jag kunde svara på och där Jens släppte någon meter. In på stadion var vi alla tre samlade igen och jag gick om och förbi direkt och lyckades hålla ledningen in i mål. Rätt bra känsla även om jag frös som fan om händer och fötter, har riktigt dålig cirkulation där. Temperaturen efter målgång låg på -14 grader och det var riktigt fuktigt. Alltid kul med små, lokala tävlingar med avslappnad stämning.

Min tränare Joakim Abrahamsson var på plats och filmade en del (skickade på messenger, därav kvalitén):

Prispallen

Nyårsafton, Mia Eriksson arrangerade träningstävling, 10 km skate för damerna och 15 km för herrarna. Jag och Johan hade ett annat upplägg där vi körde klassiskt, både tröskel och A3+. Bra pass! På kvällen samlades vi ett gäng hemma hos Jenny Axelsson för nyårsfirande där Karl Edenroth var festfixare. Riktigt trevlig kväll som slutade nyktert strax efter tolvslaget.

1 januari 2018, pass två. Styrka på Kraft&Hälsa i Älvsbyn.

Spelar Noah Hoffman Fantasy League och leder just nu Tour de Ski-deltävlingen. Riktigt nöjd och självgod nu för tiden p.g.a. detta. Tyvärr bröt Jacobsen touren idag vilket var ett hårt bakslag för mitt lag. Poltoranin och Iivo Niskanen måste även börja åka sämre och Emil Iversen måste börja åka bättre (har han i mitt lag) om det ska hålla hela vägen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.