Scan Cup i Piteå, 15 km skate och 30 km klassiskt

Hej!

15 km skate, Skandinavisk Cup Piteå:

Ganska seg inledning på loppet och låg som sämst som 70:e man efter drygt ett varv. Efter första varvningen så blev jag ikapp åkt av M. Stenshagen som blev 2:a dagen innan och sedan skulle vinna loppet dagen efter. Han höll bra fart på de platta partierna så jag fick bra rygg. I några backar gick jag förbi och hjälpte till att hålla farten och på slutet fick jag även lucka vid några tillfällen innan jag stumnade rejält med kilometern kvar. Slutade som 45:a, 11:e svensk och 2.13 min upp till segraren. Ett ok lopp blev det ändå men hade hoppats på mer!

Resultat D21

Resultat H21

30 km klassiskt, Skandinavisk Cup Piteå:

Ett av säsongens stora mål och hade verkligen längtat efter detta lopp! Kände direkt när starten gick att jag inte hade dagen och slet för varenda meter. Bildade en klunga tillsammans med Johan Häggström, Petter Engdahl, någon fler svensk samt flera norrmän. I vanliga fall älskar jag masstarter men denna dag längtade jag till mållinjen under varenda sekund. Med 1.5 km kvar till mål ramlade Johan alldeles framför mig och framförvarande norrmän började skejta för brinnande livet i kurvor och utförsbackar. Jag låg i rygg men vågade inte följa deras rörelsemönster, jag har ju problem att åka lagligt även om jag försöker. Tappade placeringar på stadion och slutade 38:a, återigen som 11:e svensk. Tycker lördagens 15 km skate var ett bättre lopp och var fundersam efter loppet varför det gick så förbannat tungt, kände inte igen min kropp. Brukar åka bättre och bättre under helgerna och loppet dagen innan var ändå godkänt. Ett och ett halvt dygn senare, natten mot tisdag, vaknade jag med känningar i halsen och idag (onsdag) sitter jag i Östersund med en förkylning. Antar den fanns i kroppen och drog ned kapaciteten några procent i helgen. Drygt!

Resultat D21

Resultat H21

Besviken efter målgång. Lågupplöst foto, sorry! Kanske skulle skaffa sig ett idrottsutövarkonto hos Bildbyrån.

Tunt med tävlingar framöver, får se vad nästa blir! Hoppas så klart på en kortvarig förkylning men skulle gissa på 4-6 dagar utan träning, brukar bli så. Trösten är att min kamrat Johan Häggström äntligen för göra världscuppremiär! Johan hann alltså före mig, får se till att steppa upp nu. Bara se till att åka fort framöver.

För att hålla humöret uppe så kommer några sköna bilder där jag presterar, saknar den känslan och ser fram emot att ha den kommande tävlingar!

50 km skate i Alaska 25 mars 2013, -19 grader och vinst.
Senior Cup i Borås 2014, klassisk sprint och 20 km klassiskt masstart (?). Två fjärdeplatser.
14:e man och näst bästa svensk på skandinaviska cupen i Lettland 2015.
Kronjuvelen än så länge! Klassisk sprint Torsby 2016, 1:a.
5:a SM 30 km 2017.
Planeringen för min 25-årsfest tog ca. 5 månader. Med tanke på de enorma förväntningarna och allt som hade kunnat gå fel så är jag glad att jag överlevde helgen, både fysiskt och ekonomiskt. En prestation även det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.