1:a Ås Elljusskidan

Tja!

Tävling igår i Ås, masstart skate, fyra varv på en 2.5 km slinga. Jag hade fjolårets seger att försvara och i år var deltagarantalet i H21 det dubbla (?) med 12 stycken startande. Banan vi åkte var relativt platt med 35 höjdmeter/varv. Efter 2 km fanns det en ”skicross-bana” på 200 meter med några pucklar och kurvor. Charmigt! Förra året fanns det knappt någon snö och tävlingen blev uppskjuten flera gånger. Några sådana problem hade inte arrangörerna i år.

Jag hade fortfarande mina Rex-trugor monterade sedan söndagens 15 km skate i Norge och valde att behålla dem på då start- och varvningsområdet hade väldigt lösa förhållanden. Jag trivs inte alls i förhållanden då stavarna sjunker djupt ned i snön och man blir straffad av att lasta på överkroppen genom kolfiberrören.

Jag fick en fantastiskt bra start och hade efter ca. 200 meter fått 50 meter lucka. Efter 1 km var hela fältet ikapp och in mot första varvning så gick Axel Ekström upp och höll farten. In mot andra varvning klev Simon Hallström upp och bombade på vilket slet sönder fältet och vi blev en klunga på fyra man (jag, Hallström, Ekström, Lageson). In mot tredje varvningen drog jag och Lageson och när vi var ute på fjärde och sista varvet var vi tre åkare kvar. Lageson höll bra fart men med en kilometer kvar gick jag om och fick med mig Axel i rygg. Han gled om in i skicross-banan men jag passerade några hundra meter senare och drog igång en långspurt och lyckades hålla undan in i mål.

Alltid kul att vinna men det bästa med kvällen var ändå känslan i kroppen, som natt och dag jämfört med helgen i Norge. Första gången i år jag verkligen har power i överkropp och ben. Nu hoppas jag att jag får behålla den känslan resten av säsongen.

Siffror från loppet:

Sträcka: 10.66 km

Medelfart: 24.4 km/h

Höjdstigning: 138 m

Medelpuls: 178 (89%)

Maxpuls: 190 (95%)

Resultat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.