Trondheim till helgen, rödbetsjuice och RÅ Wellnox

Hej!

  • Träningstävling i fredags, 12 km (3 x 4 km) klassiskt individuell start. Inget bra resultat och ingen vidare prestation. Sparar det till Trondheim.
  • Skrev en utförlig recension av Oakley Radar Pace i söndags. Finns mer att skriva men ”väggade” då jag suttit och knapprat tangenter och fotat i X antal timmar. Undrar ni något så kan ni kommentera i inlägget.
  • Vilodag igår. Åt lunch på Jämtländska Matsalen, veckohandlade käk, hade måndagsmöte med universitetet och på kvällen var det återigen dags för måndagspoker (tre av de fyra senaste måndagskvällarna har vi kört nu).
  • Intervaller idag med min klubbkamrat Björn och Hugo Jacobsson, bra pass!
  • Imorgon, onsdag, åker jag, Jenny, Lisa Vinsa och Jennie Öberg från Östersund till Trondheim. Där kommer vi ansluta med det nationella gänget. Fredag, lördag och söndag tävlar vi och det är en mini-tour i skandinaviska cupen som gäller. Skatesprint, 10 km klassiskt samt 15 km skate jaktstart.
Från förra veckan

Nytt från Rå Wellnox:

Sedan säsongen 2012/2013 har jag druckit rödbetsjuice inför åtminstone 80% av de tävlingar jag kört. Rödbetor har ett högt innehåll av nitrat och de studier som gjorts visar att det finns klara fördelar med att öka sitt intag av detta inför prestation då nitrat utvidgar blodkärlen. Jag har själv deltagit i en sådan studie när vi testade nitrats påverkan på prestation på havsnivå och höghöjd där jag hade bättre resultat med nitrat i kroppen. Tillsammans med koffein så är det en av få (lagliga) tillskott som är bevisat som prestationshöjande och mest effekt får man om man intar 0.5 – 0.75 liter 2 – 3 timmar innan prestation. Petter Northug drack rödbetsjuice under VM i Falun, längdlandslaget använde det under VM i Val di Fiemme 2012 och det ryktas att de flesta pissprover från OS i London var rödfärgade (en bieffekt av rödbetsjuicen). Mina två favoritbloggar för träning och vetenskap har tagit upp rödbetans positiva effekter:

Prestera Mera (Umara):

Hjärnfysikbloggen:

Jag har vid tillfällen gjort egen juice i råsaftcentrifug (riktigt grisigt och tidskrävande) och ätit inlagda rödbetor på burk (vidrigt och riktigt förödmjukande). Hösten 2014 hade jag ett kortare samarbete med Wellnox RÅ och nu är det dags igen, kul. Ska bli skönt att slippa grisa ned köket med egentillverkad juice, köpa dyra Beet-it shots på Life för 30 kr styck och framförallt kommer jag aldrig mer stå och slafsa i mig inlagda rödbetor på burk.

RÅ Wellnox Koncentrat är precis som det låter koncentrerad vilket innebär att man endast behöver dricka en deciliter istället för en halvliter. Det är bra om man ska ladda inför tävling och inte vill fylla magen med juice (och ca. 1000% bättre än att äta två burkar inlagda rödbetor). Den finns i tre liter bag-in-box för 329 kr, eftersom en bag-in-box inte släpper in luft så blir inte juicen gammal. Då den är koncentrerad så blir det 25-30 serveringar (drygt 10 kr per tävling/prestation). Troligtvis den bästa dealen på rödbetsjuice på nätet. Reklaminlägg? Nja, jag har visserligen ett samarbete med RÅ men jag tror genuint på rödbetans effekt.

Senaste två vintrarna har jag kokat egna ingefärsshots. Glädjande nog så har RÅ Wellnox även detta i sitt sortiment så nu är det slut med det. Mitt liv som idrottare har plötsligt blivit ännu mer simpelt. Mer tid till träning, film och blogginlägg alltså (grattis Niklas Henriksson och mamma).

RÅ Koncentrat, 3 liter koncentrerad rödbetsjuice motsvarande 12 liter.
RÅ Balans, 50% rödbeta och 50% lingon. Denna dricker jag på veckodagarna.
Ingefärsshots på flaska. Riktigt god (faktiskt).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.