Skandinavisk Cup Trondheim

Hej!

Slänger upp ett snabbt inlägg innan jag ska ut på dagens andra tvåtimmarspass.

Fredag, skatesprint: Hade gjort upp en plan under morgonen hur jag skulle lägga upp sprinten och höll den hela vägen. Var väl defensiv och skulle vågat maxa ur tidigare. Ett helt okej sprintkval för att vara jag, 6.5 sek från avancemang. Som vanligt väldigt tight om placeringar på skandinavisk cup och denna dag var inget undantag med 240 startande herrar och 120 damer.

Lördag, 10 km klassiskt: Med fem minuter kvar till start rasade magen och det fanns ingen chans att uppsöka toalett. Fuck. Första varvet åkte jag och fick hålla igen en del. Skitnödighetskänslan släppte kring 6 km och sista 3.2 km åkte jag rätt bra och tappade bara 12 sek mot täten. Väldigt bra känsla i kroppen och trots allt ett okej lopp. Slutade 70:e, 1.30 sek efter. Med ett 30 sek snabbare lopp hade det blivit ett väldigt fint resultat och en topp 30-placering. Väldigt nöjd med känslan och stakningen kändes jäkligt bra.

Söndag, 15 km skate jaktstart: Väldigt mycket snöfall under natten och under morgonen resulterade i väldigt lösa spår. Jag trivdes fint och åkte bra och tillsammans med Daniel Svensson plockades det fort mycket placeringar. Med 7 km kvar så ska jag köra benskate förbi en annan åkare (hade sjukligt bra glid, Rossignol S1:or) och fastnar med vänster skida i djupsnön. Minns verkligen inte sista gången jag kraschade på tävling (har jag gjort det som senior?) men denna gång kraschar jag hårt och får ont i huvudet. Tappar min klunga och gör mitt bästa för att hålla mig kall och arbeta metodiskt. Fungerar så där och är rätt så styv när den 2.5 km långa stigningen ut på sista varvet börjar. Blir ändå ett okej lopp, plockar totalt 18 placeringar och slutar 52:a i touren.

Summering: Bra känsla under helgen och jag känner äntligen igen min kropp. Lite stolpe ut på distansloppen men det var ändå jävligt kul att åka skidor.

Jenny på väg mot mål under 5 km klassiskt.

Nu blir det Östersund innan det är dags för sista Volkswagen Cup i Örnsköldsvik 9-11 mars. Fram tills dess ska jag ge mig själv de bästa förutsättningarna för att avsluta säsongen bra innan en lång och grundlig utvärdering krävs inför nästa säsong.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.