Två fartpass

Tja!

Två fartpass sedan senaste inlägget:

Söndag: Skate, 3 km A3+ följt av 3 km tröskel. Till helgen väntar minitour i Örnsköldsvik där den inledande distansen på fredag är just 3 km. En speciell och smärtsam distans så därför kan det vara bra att testköra för att påminna sig själv om vad det handlar om. Har nog inte tävlat 3 km som senior? Tillbaka till intervallpasset, jag och Jenny körde den första intervallen ”tillsammans” där hon fick en minut försprång. Jag var ikapp kring 2.3 km så det var skönt att jag tog hem segern. Tröskeln efteråt kändes bra och betydligt bekvämare.

Tisdag (idag): Två trösklar på 6 min/styck där den andra hade impulser inlagda. Sedan körde jag 2 x 4 min där sista 2 min var A3+.  Bra pass.

I söndags efter intervallpasset såg vi klart Vasaloppet. Med 10 km kvar såg det ut som att Berdal (Team Koteng) skulle klara av att hålla avståndet bak till klungan. Just när jag började mata in fotopapper i skrivaren så började han tappa 10-15 sek/km. Fan, det blev ingen tavla av den bild när jag spurtade ned honom på Östersund Classic i december 2017.
Ny sportdryck från Umara med annorlunda fördelning av Maltodextrin (1 del) och fruktos (0.8 delar). Detta kolhydratförhållande mellan maltodextrin och fruktos på 1:0,8 som ger absolut högst energiupptag och minst risk för magproblem. Denna är bäst för aktiviteter längre än 2.5 timmar, typ långlopp!
Tagit upp airbrushing igen. Sprayade dessa loggor med primer, Faspearl Razberry samt en coating. Jag är nöjd!

Avslutningsvis kan jag tipsa om en artikel hos Umara om d-vitamin och den brist vi nordbor har av denna under oktober-mars. Läsvärd och intressant och tar nog inte mer än 2 min av ditt liv (och ytterligare 2 min om du bestämmer dig för att klicka hem d-vitamin).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.