SM 2018: 50 km

Hej!

Det jag framförallt var nöjd med de inledande fyra tävlingarna var att jag i verkligen var med i huvudet från start och fullt fokuserad på uppgiften att åka så fort som möjligt. Det var jag inte denna dag.

Tyckte jag öppnade helt okej men så var inte fallet, Marcus Johansson startade 1 minut bakom mig och var ikapp redan vid 5 km (!). Jag gick med han i rygg och vid varvning låg jag 28:a när alla passerat. Han imponerade fruktansvärt mycket då han körde utan fästvalla och varv 2 så blev det rätt behagligt att ligga bakom då han tryckte på bra på platten och jag kunde gå med billigt i uppförsbackarna. Ut på varv tre började vi samarbeta mer och jag steg i resultatlistan. Efter 38 åkta km kom Oskar Svensson och K-J Westberg (dagens 4:a och 5:a) ikapp och jag gav mig fan på att hänga med dem in i mål. Fruktansvärd sista mil där jag plockade in ca. 1 min på de i runtom mig i listan samtidigt som vi åkte lika med dagens vinnare Daniel Richardson. Väl i mål spydde och grät jag av utmattning. Fyfan, en femmil kan vara tuff när man ej har sin bästa dag.

Björn slutade 9:a och Johan 20:e vilket gav ytterligare ett lagguld. Totalt tog herrarna och damerna i Piteå Elit alla lagguld förutom i stafetterna.

På SM 2018 fick jag i de individuella loppen placeringarna 10, 10, 8 och 11 vilket gav placering 7 i totala SM-touren.

Resultatlista topp 19

Tre bilder tagna av Petter Engdahl:

2 reaktioner till “SM 2018: 50 km

 1. Jättekul att det har lossnat och att formen fanns på plats på SM. Väldigt roligt att följa dig och de andra man känner igen från tiden då vi hade engagemang inom skidorna. Det är roligt att du fortsätter din satsning och med den här avslutningen blir det ju mycket positivt att ta med in i nästa säsong. Lycka till med fortsatta tävlingar och fortsätt ha kul på skidor! Hälsningar från Vackra Vidsel och förstås Glad Påsk 🐣

  Gilla

  1. Tusen tack Kicki! Ja, vi är ju en del 92:or som fortfarande satsar helt på skidåkningen!
   Kul att bi tycker det, längtar till nästa säsong!
   Detsamma! Själv blir jag i Teuger i påsk! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.