Sponsordagar i Piteå, påsk, mot militär-VM

Hej!

Direkt efter SM-femmilen förra måndagen åkte vi till Piteå för att äta middag tillsammans med hela klubben inklusive styrelsen. Trevligt men en aning slitsamt då vi gick i mål kring 16.30 efter 2.15 h åkning. Tisdag och onsdag träffade vi bl.a. klubbens sponsorer, hade studiebesök hos klubbens nya sponsor Wibax och hade utvärderingssamtal mellan åkarna, tränarna och ordförande. Intensiva men givande dagar som förhoppningsvis resulterar i ännu bättre förutsättningar för Piteå Elit nästa säsong.

Direkt efter onsdagens avslutande lunch åkte jag upp till Luleå och hem till Jenny och svärföräldrarna. Blev två intensiva dygn där vi hann med att grill, träna och åka ut till deras stuga på Sandön. Jag mötte även upp med två vänner från grundskoletiden som jag alltid passar på att träffa nät jag är uppe.

Fredag till söndag spenderade vi i mina föräldrars stuga i Teuger, två mil utanför Älvsbyn. Riktigt trevliga dagar och jag hade gärna stannat längre om jag haft möjlighet.

Igår, söndag, körde vi hem till Östersund för att imorse börja resan mot militär-VM i Österrikiska Hochfilzen. Just nu sitter vi på Arlanda och ska så småningom kliva ombord på ett Herkulesplan som flyger oss till München.

Skidskyttarna tävlar på torsdag medan vi längdåkare tävlar fredag med 10/15 km skate. Lördag anordnas patrulltävlingar (20 eller 25 km med skytte) och förhoppningsvis får jag åka i ett av de två herrlag vi kan ställa upp med.

Detta blir första gången på tre år som Sverige ställer upp i militär-VM. 2014 var första gången jag var med, då tävlade vi i finska Sodankylä. 2015 hölls tävlingarna i Boden, 2016 blev de inställda då arrangören (USA on jag minns rätt) drog sig ur och 2017 i Sochi ställde Sverige inte upp då förhållandena med Ryssland var för dåliga.

Nu är det dock dags igen och det ska bli sjukt kul att få köra dessa tävlingar igen! För tre år sedan i Boden blev det årets roligaste vecka så förhoppningarna är höga!

Om två timmar ska ett Lockheed C-130 Hercules ta oss till Tyskland.

2 reaktioner till “Sponsordagar i Piteå, påsk, mot militär-VM

  1. Kul med mil VM som avrundning av den här säsongen ! Inte bekvämaste flyget men kul att de flyger er dit med Herkules. Öronproppar är bra att ha. Stort lycka till och rapportera gärna löpande hur det går för er! Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.